4 feil som ødelegger harddisken

Unngå disse fire feilene og gi harddisken et lengre liv.

© Shutterstock

4 feil som ødelegger harddisken

Vil du at harddisken skal skal få et langt liv? Da bør du unngå disse fire feilene.

Harddisken er en av de viktigste komponentene i pc-en. Den inneholder filene dine, og for mange vil det være en katastrofe om harddisken kollapser og uerstattelige filer blir borte.

Er du derimot oppmerksom på fire feil som forkorter mange pc-ers levetid, kan du redusere risikoen for at katastrofen inntreffer, ifølge Datanumen, som utvikler filopprettingsteknologi.

Det viktigste rådet i denne sammenhengen er naturligvis å huske og sikkerhetskopiere viktig informasjon.

> Les også: Hvor ofte bør jeg sikkerhetskopiere?

Gi harddisken en helsesjekk:

I Komputer for alle nummer 8/2019 får du en grundig guide til programmet GSmartControl, som sjekker harddisken for lesefeil, programkjøringsfeil, overoppheting og strømbrudd.

Med GSmartControl er det lett å gi harddisken en service, og sjekke om det er på tide å ta en sikkerhetskopi fordi disken synger på siste verset.

> Som abonnent kan du laste ned programmet fra Fordelssonen her.

Velg hvilemodus i stedet for å slå av pc-en

Hvis du bare skal forlate pc-en i et par timer, er det bedre for harddisken at du velger hvilemodus enn at du slår den helt av.

© Shutterstock

4. Av og på sliter på harddisken

Hver gang du starter pc-en må også disken startes opp, og det krever mer kraft å starte en strømløs disk enn til å vekke den fra hvilemodus.

Derfor bør du ikke slå maskinen av og på hele tiden, men heller bruke hvilemodus hvis du bare skal være borte fra den et par timer.

Skal du nesten ikke bruke pc-en i løpet av en dag, bør du derimot slå maskinen helt av for å unngå slitasje og unødvendig strømforbruk. 

> Gi pc-en ekstra strøm og lengre batteritid med funksjonen strømalternativer. Her ser du hvordan du går frem.

Kanskje du er interessert i...