Logitech MX Ergo trackball

Med en trackball eller styrekule beveger du musepekeren med en liten kule i stedet for å flytte på en mus.

© Logitech

Logitech gjenoppliver trackball-musen

Vi trodde kampen mellom styrekule og vanlig mus for lengst var over, men nå kommer Logitech med en helt ny styrekule.

6. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Du husker kanskje styrekulene som en gang var seriøse konkurrenter til tradisjonelle mus. Med styrekulen flytter du ikke selve musen, men flytter pekeren på skjermen ved å rotere en kule på musen med fingrene.

Nå har Logitech lansert en ny styrekule, den første fra den kanten på syv år.  

Musen heter MX Ergo og har alle funksjoner som man forventer av en vanlig mus – som rullehjul og frem- og tilbakeknapp på siden.

Musen har også en holder som kan skråstilles opptil tyve grader, slik at du får perfekt vinkel på hånden. Det oppladbare batteriet holder i opptil fire måneder før det må lades på nytt.

Styrekulen har flere fordeler

Selv om krigen på musemarkedet ble vunnet av konvensjonelle mus og er de som blir mest brukt i dag, er det fortsatt enkelte som sverger til styrekulen, og de produseres fremdeles av blant annet Kensington.

Styrekulen har flere fordeler. Den trenger mindre plass ettersom du ikke beveger den, og den er mye mer presis, ifølge brukerne. Den er mye brukt av folk som driver med presisjonsarbeid.

Hvis du er trackball-entusiast eller har lyst til å prøve den, kan du kjøpe den på hjemmesiden til Logitch for 1199 kroner.

Kanskje du er interessert i...