Skjermoverlegg på Android-telefon

På Android-telefoner er det ikke uvanlig å få en feilmelding om skjermoverlegg. Her ser du hvordan du løser problemet. 

Hva betyr feilen "skjermoverlegg oppdaget" på Android-telefonen?

Har også du fått en feil i Android der enkelte apper ikke vil starte fordi telefonen har aktivert skjermoverlegg? Her ser du hvordan du løser problemet.

Smarttelefoner er så avanserte at de dessverre er opphav til en rekke mer eller mindre forståelige feil. Dette gjelder særlig Android-telefoner, der apper har tillatelse til å gjøre flere endringer på telefonen enn det de kan på en iPhone eller iPad.

En av de vanligste feilene er meldingen om at en app har registrert skjermoverlegg.

Hva betyr "skjermoverlegg"?

Uttrykket "skjemoverlegg" betyr at smarttelefonen har apper som plasserer seg over andre apper. Den kan for eksempel være flytende menyer som alltid er synlige, selv om du ikke er inne i appen som har installert den. 

Feilmeldingen skjermoverlegg dukker opp fordi enkelte apper av sikkerhetshensyn ikke tillater at andre apper plasseres over dem. Det kan for eksempel være problemer som oppstår med mobilbanken fordi appen ikke oppdateres like hyppig som selve operativsystemet.  

Fordi Android-oppdateringer gjerne endrer måten skjermoverlegg virker på, krever det at de appene som benytter funksjonen, oppdateres på en slik måte at de respekterer de appene som ikke tillater flytende knapper og lignende funksjoner.  

> Les mer om Android her

Hvilke apper gir feilen skjermoverlegg?

Ofte skyldes feilen optimaliseringsapper som "Super task killer". For å unngå feilmeldingen kan det være smart å begynne med å fjerne denne og lignende apper.  

Finn ut hvilke apper som bruker skjermoverlegg

På Android-telefoner kan du finne ut hvilke av de installerte appene som bruker skjermoverlegg og selv fjerne dem. 

Android-innstillingene kan se litt forskjellig ut avhengig av telefonprodusenten, men på en Samsung Galaxy-telefon gjør du som følger:

  1. Åpne telefoninnstillingene
  2. Velg Apper
  3. Trykk på de tre prikkene øverst til høyre og velg Spesiell tilgang
  4. Trykk på Apper som skal vises øverst

Nå ser du hvilke apper som bruker skjermoverlegg og kan slå av funksjonen.

Nå kan du prøve et nummer av Komputer for alle og få tilgang til både Spør oss-forumet og Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer for kun kr 29,-. 

Kanskje du er interessert i...