Animasjon av Android Auto
Android Auto:

Det blir enklere å styre Android Auto med den nye delte skjermen.

© Google

Nå kommer det store forbedringer i Android Auto

Nå er den store oppdateringen til Android Auto endelig her, og det er mange spennende nyheter å glede seg til.

Den har vært underveis lenge, men nå er den nye, store oppdateringen til Android Auto endelig her.

Oppdateringen ble annonsert av Google allerede i første halvdel av 2022, men nå er den endelig her og vil bli sendt ut til Android Auto-brukere i løpet av de neste dagene.

Den nye versjonen av Android Auto fokuserer ifølge Google på tre ting: Navigering, kommunikasjon med venner og familie og lydopplevelser i form av musikk og podkaster.

Kartvisningen er nå flyttet helt frem på skjermen. Nå finnes det også en hurtigtilgang, slik at du raskt kan åpne de sist brukte appene.

Les mer om Android Auto – Googles hemmelige app til bilen – her

Mer innhold på skjermen

Den største designmessige nyskapningen er den delte skjermen, der Android Auto nå er blitt bedre til å vise forskjellige typer innhold på skjermen samtidig. 

Skjermoppsettet er tilpasset slik at skjermen skal passe inn i de mange forskjellige skjermformatene som bilprodusentene benytter seg av. Oppsettet tilpasser seg altså uansett om skjermen i bilen er widescreen, kvadratisk eller noe annet.

Google Assistent kan nå komme med forslag til ting du kan gjøre – avhengig av situasjonen. Den kan for eksempel vise tapte anrop og påminnelser, og den gjør det enkelt for deg å dele din forventede ankomsttid med andre.

Underholdning til elbileiere

Hvis du lytter til lange podkaster i bilen, kan du se frem til at det blir enklere å hoppe frem og tilbake i avspillingen med et enkelt trykk på skjermen.

Elbilbrukere kan glede seg over at det er enkel tilgang til flere små spill du kan spille mens du sitter og venter på at ladingen skal bli ferdig.

> Les den opprinnelige artikkelen vår om den nye versjonen av Android Auto her

Nedenfor kan du se Googles presentasjonsvideo av nye Android Auto.

Hva er Android Auto?

Android Auto er et system som gir brukere tilgang til funksjoner og apper fra en Android-telefon via bilens skjerm og lydanlegg. Du kan for eksempel ringe, sende og motta meldinger, navigere og spille av musikk mens du holder øye med veien. 

Systemet kan også gi deg tilgang til andre apper som Spotify, WhatsApp, Google Maps og mange flere. 

Du kan bruke talekommandoer til for eksempel å velge musikk fra Spotify, diktere tekstmeldinger eller ringe håndfritt.

For å bruke Android Auto trenger du en smarttelefon som kjører Android 5.0 eller nyere, og en bil som er kompatibel med systemet.

Apples svar på Android Auto heter Apple CarPlay. I dag er de fleste nye biler kompatible med begge systemene. 

Kanskje du er interessert i...