Android 13
Android 13

En ny versjon av Android med flere smarte funksjoner er snart klar.

© Shutterstock

Ny Android-versjon er rett rundt hjørnet

Android 13 er nå i den avsluttende testfasen, og snart er det nye operativsystemet klart til alle som har en kompatibel Android-mobil.

21. juli 2022 av Martin Lorentsen

Har du en Android-mobil, er det gode nyheter.

En helt ny versjon av Android-operativsystemet er rett rundt hjørnet, og oppdateringen byr på en rekke nye og spennende funksjoner.

Android 13, som er navnet på det nye operativsystemet, er nemlig i den avsluttende testfasen, der de siste småjusteringene i operativsystemet blir prøvekjørt.

Ifølge utviklerne fra Google dreier det seg bare om noen få uker før Android 13 blir lansert og gjort tilgjengelig. Det krever imidlertid at du har en Android-mobil av nyere dato hvis du vil oppdatere til Android 13.

LES OGSÅ: Her er de nye funksjonene til iPhone

Fokus på personvern

Google har implementert en lang liste med nye funksjoner i nye Android 13, der det særlig er fokus på brukerens personvern.

Du slipper for eksempel å gi en app tilgang til alle bildene dine hvis den skal bruke mobilens mediefiler. I stedet kan du velge nøyaktig hvilke filer appen skal ha tilgang til.

I tillegg kan du enkelt sjekke hva de ulike appene har tilgang til ved å åpne en oversikt over tillatelser. I oversikten kan du se nøyaktig hvilke apper som for eksempel har hatt tilgang til mobilens mikrofon, kamera og plassering de siste sju dagene.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Android

Mange smarte funksjoner

Android 13 inneholder en rekke nye funksjoner som på hver sin måte forbedrer operativsystemet. Apper kan for eksempel ikke sende deg varsler i fremtiden, med mindre du har gitt tillatelse til det.

Dessuten kommer det blant annet en innebygd QR-kodeskanner som det er mye enklere å åpne, en forbedret mediespiller og Bluetooth-tilkoblingen gir deg ikke bare bedre lyd, men den bruker også mindre strøm.

Vi vet ikke nøyaktig når Android 13 er klar til bruk, men Google sier altså at det bare er snakk om noen få uker før oppdateringen blir klar til alle som har en kompatibel Android-mobil.

LES OGSÅ: Bruk mobilen som vater

Kanskje du er interessert i...