Android widget

Slik bruker du widgeter i Android

Widgeter på Android-telefonen gir rask tilgang til mange smarte funksjoner – rett fra startskjermen. Slik aktiverer du dem.

23. august 2016

På en Android-telefon kan man aktivere widgeter. Det er snarveier, for eksempel til kalender, telefontaster eller volumknapper som kan brukes rett på startskjermen. Har du widgeten aktivert, kan du spare mange trykk for å komme frem til en bestemt funksjon. Det finnes widgeter innebygd i operativsystemet, og du finner flere i Google Play Butikk.

Slik aktiverer du widgeter Widgeter følger med de fleste apper og innebygde funksjoner på Android-telefoner. Her kan du se hvor enkelt det er å aktivere dem på startskjermen.

1 Trykk på et tomt sted på startskjermen og hold fingeren i ro til menyen dukker opp. Velg Widgets. Bla deg gjennom sidene til du finner installerte widgeter. Trykk på den du vil installere, og hold fingeren der. Trekk punktet opp til et tomt sted på skjermen.

2 Når du tar vekk fingeren, plasseres widgeten på startskjermen. Nå kan du velge flere widgeter eller trykke en enkelt gang på startskjermen for å lukke widget-menyen.

Kanskje du er interessert i...