Google får ikke lenger sende sikkerhetsoppdateringer til Huawei-telefoner.
Huawei mot Google

Google får ikke lenger sende sikkerhetsoppdateringer til Huawei-telefoner.

© Shutterstock

Stopper Android-sikkerhetsoppdateringer til Huawei-telefoner

Google sender ikke lenger ut sikkerhetsoppdateringer til mobiler fra kinesiske Huawei – verken til nye eller eldre modeller.

24. august 2020

Nå slutter Google å sende ut sikkerhetsoppdateringer til Huawei-telefoner.

Tidligere i år meddelte Google at de amerkanske sanksjonene bare forbød selskapet å levere teknologi eller apper til helt nye Huawei-telefoner.

Nå sender de heller ikke ut oppdateringer til Huawei P30-serien og eldre modeller. Årsaken er at en midlertidig tillatelse til å benytte teknologien har utløpt.

Nyere modeller får derimot sikkerhetsoppdateringer fordi de benytter en Android-versjon som er basert på åpen kildekode og mottar oppdateringene direkte fra Huawei. Disse telefonene leveres imidlertid levert uten apper fra Google. 

> Les også: Google dropper Huawei – hva betyr det for deg?

Huawei vil levere oppdateringer selv

Det amerikanske handelsdepartementet har varslet at den midlertidige tillatelsen har gitt ”telekommunikasjonselskaper og brukere av Huawei-enheter en mulighet til å benytte enhetene og eksterne nettverk mens de har jobbet med å finne alternative leverandører”.

Nå har altså perioden utløpt, og Google blir tvunget til å slutte og sende ut oppdateringer til Huawei-telefoner.

En talsmann fra den amerikanske avdelingen hos Huawei har imidlertid lovet at selskapet i tiden fremover vil oppdatere telefonene selv.

> Les også: Google advarer Huawei-brukere: Ikke installer disse appene

Kanskje du er interessert i...