Sony_Z5_kamera

Tre enkle tips til Android-kameraet

Kameraet i smarttelefonen kan mye mer enn du tror. Her får du tre enkle tips som gjør bildene dine bedre.

17. april 2016 av Anders Daugaard

Kamerafunksjonen i mobiltelefonen ser ikke ut til å være det helt store ved første øyekast, men går du i dybden, finner du en rekke smarte funksjoner og muligheter til å ta gode bilder.

Her får du tre enkle tips som kan hjelpe deg til å ta bedre bilder. Husk – er du ikke fornøyd med den innebygde kamera-appen, finnes det mange gode alternativer i Google Play Butikk.

Tip 1: Tips 1: Ta bilder med volumknappen

Utløserknappen på skjermen er ikke den eneste måten å ta bilde på. Det finnes en annen og i noen tilfeller langt mer praktisk måte å ta bilde på. Still inn motivet og ta bilde ved å trykke på volumknappen. Den sitter på siden av telefonen.

Tip 2: Tips 2: Velg beste kvalitet

Kameraet på telefonen er ikke alltid stilt inn til å ta bilder i høyeste kvalitet. I noen tilfelle er oppløsningen satt lavt slik at det skal være plass til flere bilder på telefonen. Gå inn i innstillingene for kamera-appen. Under punktet ”Oppløsning” bør du velge beste bildekvalitet.

Tips 3: Selvutløser

Fotografen er oftest ikke med på så mange bilder fra hyggelige familiefester. Slik trenger det ikke være. Kamera-appen i smarttelefonen har nemlig en tidsfunksjon, eller selvutløser, som gir deg ti sekunder på å finne plassen din i familieportrettet. Her er det en fordel med et stativ til mobiltelefonen.

Start kamera-appen på telefonen og velg innstillinger. Finn og trykk på ”Timer”, og velg hvor mange sekunder det skal gå fra du trykker på utløseren til bildet blir tatt.

Kanskje du er interessert i...