iPhones

Slik slår du av to irriterende iPhone-funksjoner

Nye iPhoner har to irriterende funksjoner som forarger mer enn de gleder – her viser vi hvordan du slå dem av.

5. august 2016

Rask tilgang og Rist for å angre er to funksjoner de fleste eiere av en ny iPhone antageligvis har stiftet bekjentskap med.

Funksjonene skal visstnok gjøre det enklere å bruke telefonen, men for mange irriterer de mer enn de hjelper. Her kan du se hvordan du slår funksjonene av.

Rask tilgang Rask tilgang ble introdusert i forbindelse med lanseringen av iPhone6, og den skal gjøre det enklere å betjene større skjermer med bare en hånd.

Funksjonen halverer programvinduet slik at du kan betjene en app med en hånd, og den aktiveres med to raskt berøringer på Hjem-knappen.

For å slå den av må du gjøre som følger: Åpne Innstillinger, deretter Generelt og så Tilgjengelighet. Her kan du slå av Rask tilgang.

Rist for å angre Du kan angre en skrevet tekst ved å riste litt på telefonen, men denne følsomheten kan også medføre at beskjeden dukker opp i tide og utide.

Denne funksjonen kan du slå av ved å åpne Innstillinger, deretter Generelt og Tilgjengelighet og så slå av Rist for å angre. Du finner valget nesten nederst i menyen.

Kanskje du er interessert i...