Gratis baggrundsbilleder

Last ned 100 flotte bakgrunnsbilder til datamaskinen

Synes du også at bakgrunnen i Windows 10 er litt kjedelig? Nå kan du laste ned 100 flotte bakgrunnsbilder til skrivebordet i Windows.

1. februar 2022

Når du installerer Windows 10, vises det som standard et bakgrunnsbilde på skrivebordet med noen kunstneriske blå streker. 

Dette er for så vidt greit nok, men de aller fleste endrer aldri bakgrunnsbildet til noe mer personlig. 

Men det kan du enkelt gjøre noe med!

> Les mer om Windows 10

I Komputer for alles Fordelssone finner du akkurat nå 100 veldig flotte bakgrunner som du fritt kan laste ned og bruke i Windows 10. Bakgrunnsbildene er delt inn i kategorier som landskap, pc/teknologi og dyr. 

Du kan veksle mellom alle bildene slik at du ikke trenger å se det samme hele tiden, eller så kan du velge favoritten din og bruke den som standard. 

Sammen med pakken med gratis bakgrunnsbilder får du en grundig veiledning i hvordan du laster dem ned og får dem til å vises best mulig på datamaskinen.

Last ned de 100 bakgrunnsbildene fra Fordelssonen her! (kostnadsfritt for abonnenter)

Slik endrer du bakgrunnsbilde på datamaskinen

Det er ganske enkelt å endre bakgrunnsbildet på skrivebordet i Windows. 

Du går bare til skrivebordet, høyreklikker og velger Tilpass. I menyen som åpnes kan du velge om bakgrunnen skal være et bilde, heldekkende farge eller en lysbildefremvisning. 

Velger du bilde, kan du velge et av de tilgjengelige bildene, eller du kan velge Bla gjennom for å finne et hvilket som helst bilde på datamaskinen som du kan bruke. 

Deretter kan du velge hvordan bildet skal vises på skjermen. Hvis bildet for eksempel ikke er stort nok til å fylle hele skjermen, kan du velge å sentrere det slik at det bare vises i midten av skjermen. Prøv deg frem med de forskjellige mulighetene. 

Vis bakgrunnsbilder som lysbildefremvisning på skrivebordet

Hvis du vil ha et mer dynamisk skrivebord, kan du velge å lage en lysbildefremvisning der Windows automatisk veksler mellom flere forskjellige bakgrunnsbilder på datamaskinen. 

Du må først samle de ønskede bildene i en mappe på pc-en, f.eks. i mappen Bilder eller i en mappe på skrivebordet. 

Deretter går du til Tilpass, som du finner ved å høyreklikke et sted på skrivebordet. Her velger du Lysbildefremvisning under Bakgrunn, og så finner du mappen der du har lagret bakgrunnsbildene. Bruk knappen Bla gjennom hvis mappen ikke vises automatisk. 

Deretter kan du velge forskjellige innstillinger for bildefremvisningen, f.eks. hvor ofte bildene skal veksles, om bildene skal blandes osv. 

Hvilket bakgrunnsbilde er best?

Du kan som sagt bruke alle mulige bilder som bakgrunnsbilde på skrivebordet i Windows, men du må passe på med tilfeldige bilder du finner på nettet. 

Dels er størrelsen og kvaliteten ofte dårlig, og dels er det opphavsrettlige vilkår som gjør at du ikke bare kan bruke andre folks bilder og lagre dem på pc-en med mindre du har inngått en avtale om dette. 

Med de 100 bakgrunnene du finner i Komputer for alles Fordelssone, er du garantert at kvaliteten er i orden, og du har full rett til å bruke dem uten at du lurer fotografene som tok bildene. 

> Du kan laste ned de 100 bakgrunnene til datamaskinen her

Få et bevegelig bakgrunnsbilde i Windows

Med programmet Lively Wallpaper kan du både sette inn hele nettsider og videofiler fra f.eks. YouTube eller harddisken på skrivebordet. 

Det gir en flott effekt, og på moderne pc-er kan du ikke kjenne på pc-ens krefter at det også vises en animasjon i bakgrunnen.

Du kan enkelt lage flotte, dynamiske bakgrunner av egne videoer, eller du kan bruke noen av bakgrunnene som følger med programmet. 

> Du finner programmet og en grundig veiledning i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...