Neste Windows 10-oppdatering heter Windows 21H2
21H2-oppdatering

Du kan fortsette å bruke Windows 10 i flere år fremover hvis du eller pc-en din ikke er klar for Windows 11.

21H2-oppdatering: Windows 10 blir enda sikrere

Windows 10-oppdateringen 21H2 er sannsynligvis klar for pc-en din i løpet av oktober eller november, og du kan se frem til en rekke forbedringer når det gjelder sikkerhet.

25. august 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Ifølge uoffisielle rykter skal Windows 11 være klar en gang i oktober, og mange tror kanskje at dette betyr takk og farvel til Windows 10.

Det er imidlertid ikke tilfellet.

Microsoft har allerede annonsert at Windows 10 vil motta oppdateringer helt frem til 14. oktober 2025, så hvis du ikke har lyst til å installere den nye Windows-versjonen – eller pc-en din ikke er kraftig nok – kan du fortsette å bruke Windows 10.

Funksjonsoppdateringer kjører videre

Når Windows 11 blir lansert i løpet av høsten, kan du velge å laste den ned til pc-en din, men du kan også fortsette å bruke Windows 10.

I så fall må du laste ned den kommende store funksjonsoppdateringen som gjør Windows 10 enda bedre. Og du må naturligvis holde Windows 10-pc-en oppdatert for å få de beste funksjonene og den høyeste sikkerheten.

Den neste store oppdateringen til pc-en din med Windows 10 heter 21H2, og den kommer etter planen i oktober som vanlig.

> Les også: «Ta kontroll over Windows-oppdateringene» i Fordelssonen her

Bedre sikkerhet i Windows 10

Det er nettopp kommet nye opplysninger om den kommende store funksjonsoppdateringen, 21H2, som spesielt skiller seg ut på sikkerhetsområdet.

Windows 21H2 kommer med en ny versjon av Windows Hello, som styrer påloggingssikkerheten på Windows-pc-en og har støtte for den nyere WPA3 HPE-standarden, noe som sikrer kommunikasjonen mellom den trådløse ruteren og pc-en. 

I tillegg er det jobbet med underliggende Linux-funksjoner, der grafikkortets kraftige prosessor kan brukes til matematiske oppgaver for en enda raskere opplevelse. 

Her i bladet fortsetter vi naturligvis å skrive om Windows 10 – også etter at Windows 11 er klar – og du kan derfor lese mer på disse sidene og i det trykte magasinet når den neste Windows 10-oppdateringen er klar.

> Les mer om nyheter, nye funksjoner og tips til Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...