Microsoft slutter med sikkerhetsprogrammer

Bruker du et av disse programmene til sikkerhetskopiering, bør du se deg om etter en annen løsning.

3 programmer forsvinner fra Windows 10

Snart kan du ikke lenger bruke Windows Sikkerhetskopiering og to andre funksjoner i Windows 10. Ifølge opplysninger fra Microsofts kundestøtte, er funksjonene på vei ut.

17. juni 2019 av Henning Dadkhah Rasmussen

Den helt klart rimeligste forsikringen ved en maskinkrasj eller hvis pc-en skulle bli stjålet, er regelmessig sikkerhetskopiering.

Bruker du funksjonene Windows Sikkerhetskopier og gjenopprett eller Filhistorikk og Systemavbildning i Windows 10 til dette, bør du trolig se deg om etter et annet program for sikkerhetskopiering.

De tre funksjonene skal nemlig fjernes fra Windows.

Programmer er ikke oppdatert

Det er Microsofts kundestøtte som forteller at funksjonene verken har blitt oppdatert eller reparert på flere år. Derfor er de en kilde til feil og problemer hvis man forsøker å bruke dem.

Les meldingen på Microsofts forum her

Utfasingen er fornuftig, for funksjonen Windows Sikkerhetskopier og gjenopprett som ligger i kontrollpanelet, har faktisk ikke blitt oppdatert siden Windows 7. Dette er også grunnen til at det står "Windows 7" i parentes ved funksjonen i kontrollpanelet.

Det samme gjelder Systemavbildning, der du kan lagre en diskavbildning med filene og mappene på harddisken.


Last ned et godt backup-program

Kundestøtten til Microsoft anbefaler i stedet at du bruker et program som Macrium Reflect til sikkerhetskopiering.

Da risikerer du ikke å forsøke å gjenopprette en sikkerhetskopi en gang i fremtiden, bare for å oppdage at programmet ikke lenger er tilgjengelig i Windows.

> Last ned Macrium Reflect med tilhørende guide fra Fordelssonen (kun for abonnenter)

Microsoft har ennå ikke sagt noe om hva som kommer til å skje med de tre programmene, og det er fortsatt uvisst om de er med i høstens store oppdatering av Windows 10.

> Les mer om Windows 10 og de nyeste funksjonene

Kanskje du er interessert i...