Windows 10 fejl

8 grunner til IKKE å installere Windows 10

Du har sikkert lest mange gode argumenter for å installere Windows 10, men alt er ikke rosenrødt. Her har du åtte gode grunner til IKKE å installere Windows 10.

29. juni 2016 av Henning Dadkhah Rasmussen

Vi i Komputer for alle er generelt begeistret for Windows 10, men ingen Windows-utgave er feilfri – heller ikke denne. Så hvis du fremdeles er i tvil om du skal oppdatere fra Windows 7 eller 8 – så har du her åtte gode grunner til IKKE å installere Windows 10.

1: Det er ofte problemer med oppdateringer I de fleste tilfellene går det smertefritt å oppdatere fra tidligere utgaver til Windows 10, men det er noen som får problemer. Hvis det skjer, har du kastet bort en halv time eller mer på oppdateringen før du får beskjed om at noe har gått galt.

2: Du får ikke et ferdig produkt Microsoft har uttalt at Windows 10 er den siste Windows-utgaven, og derfor blir ikke operativsystemet oppfattet som ferdig, men under utvikling.

3: Du tvinges til automatiske oppdateringer Tidligere har du selv kunnet bestemme når du ville oppdatere maskinen, men nå insisterer Windows 10 på å gjøre det for deg. Dette sikrer at Windows 10-brukerne alltid har den nyeste oppdateringen, men det kan være irriterende …

4: Innstillingene er to steder Windows 10 har en ny innstillingsmeny som har blitt med fra Windows 8, men det gamle Kontollpanelet eksisterer fremdeles. Derfor finner du forskjellige innstillinger i forskjellige menyer. Det er forvirrende.

5: De nye appene er ikke like gode som de gamle programmene Microsoft vil gjerne at du laster ned programmer fra butikken deres, Microsoft Store. Derfor får du nå spill, epostprogrammer og annet som apper i stedet for programmer, men de gamle programmene var gjerne bedre og hadde flere funksjoner.

6: Cortana virker ikke i Norge I USA lovprises Cortana, funksjonen som gjør at du kan styre pc-en med talekommandoer. Dessverre forstår ikke denne funksjonen norsk.

7: Microsoft Edge er ingen god nettleser Nettleseren som følger med Windows 10, Microsoft Edge, er fremdeles ikke helt i mål. Den virker ikke med utvidelser, og det kan være en kamp å få selv de enkleste funksjoner til å virke som de skal.

8: Windows 10 er for nysgjerrig Windows 10 sender tilbake langt mer informasjon om hvordan du bruker maskinen enn noen tidligere utgave av operativsystemet. Selv om opplysningene ikke kan identifisere deg, gir utviklingen grunn til bekymring.

> Les alt om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...