Windows 10 Virtual Desktops

Bruk flere Windows-skrivebord

En av de beste funksjonene i Windows 10 er muligheten for å bruke flere Skrivebord. Her ser du hvordan du oppretter et nytt Skrivebord og får oversikt over åpne mapper og programmer.

20. oktober 2016 av Anders Daugaard

I mange situasjoner kan det være greit å ha flere virtuelle skrivebord å jobbe med – særlig hvis du har mange åpne mapper og programmer på et enkelt Windows-skrivebord. Her ser du hvordan du oppretter flere skrivebord og flytter elementer mellom dem.

Slik gjør du:

1. Klikk på Oppgavevisning – altså knappen til høyre for søkeknappen med forstørrelsesglasset – eller trykk på Windows + Tab samtidig.

2. Hvis du har et eller flere åpne vinduer, vises alle i mindre format, og nå har du flere muligheter. Du kan for eksempel klikke på et vindu for å åpne det.

3. Klikk på Nytt skrivebord nederst i høyre hjørne for å opprette et nytt skrivebord.

4. Nå ser du to miniatyrer som viser skrivebordene, nederst på skjermen. Dra et av vinduene på skjermen ned på Skrivebord 2, som er det nye skrivebordet.

5. Nå har du flyttet et vindu fra det ene skrivebordet til det andre. Klikk på Skrivebord 2 for å åpne det.

6. Du kan når som helst trykke på knappen Oppgavevisning for å bytte til et annet skrivebord eller flytte vinduer fra et skrivebord til et annet. Det er også lett å opprette flere skrivebord. Trykk på krysset på høyre side i et et miniatyrbilde av et skrivebord for å lukke det.

TIPS: Rask veksling mellom skrivebord Trykk på Ctrl + Win + pil venstre/høyre for å skifte raskt mellom de virtuelle skrivebordene.

Legg merke til at du ikke kan endre ikonenes plassering eller ha forskjellige elementer på oppgavelinjen for hvert skrivebord du har opprettet.

Kanskje du er interessert i...