Windows 10-upgrade

Bytt til Windows 10 fra Vista eller XP. Helt gratis.

Du kan få et velfungerende Windows 10 uten å registrere det hos Microsoft. Bytt for eksempel fra Windows XP eller Vista.

28. mars 2016

Da Microsoft lanserte Windows 10 i fjor, la de det opp slik at pc-brukere med Windows 7 eller 8 kunne oppgradere gratis, mens folk med XP eller Vista måtte betale for fornøyelsen. Det er likevel bare halve sannheten. Du kan få Windows 10 uten å betale en krone, selv om maskinen kjører XP eller Vista. Du kan nemlig godt bruke en uregistrert versjon av Windows 10.

Først må du laste ned Windows 10 ved å gå til Microsoft nedlastingsverktøy. Følg anvisningene på siden. Du lagrer operativsystemet på en minnepinne og starter maskinen fra den. Under installasjonen blir du bedt om å oppgi produktnøkkelen. Her velger du "Hopp over".

Deretter ferdigstilles installasjonen, og du har en uregistrert versjon av Windows 10 som fungerer helt glimrende! Microsoft vil selvfølgelig gjerne at du skal registrere deg, men sannheten er at det er minimal forskjell på om du gjør det eller ikke. Det er bare tre ulemper: For det første vil du bli stadig vekk bli oppfordret til å registrere systemet, men det kan du ignorere. For det andre er det ikke mulig å bytte bakgrunn på Skrivebordet, men det kan du sikkert leve uten? Vi kan av gode grunner ikke vite om Microsoft vil endre aktiveringskravene og kreve at du kjøper en produktnøkkel, så det er noe du bør tenke på hvis du velger å prøve denne løsningen.

Kanskje du er interessert i...