KOM_NO_171722-NR08_J_WIN10_Hemmelig_Web

De største hemmelighetene i Windows 10

Bli en GUD i Windows! Windows 10 inneholder mange smarte funksjoner som kan gjøre maskinen morsommere og mer behagelig å jobbe med. Her får du tre av de beste tipsene.

9. mai 2016

Du kan få mye mer ut av Windows 10 ved å følge disse rådene. Du kan blant annet raskt finne elementer som tar opp plass på harddisken, eller forlenge batteritiden på en bærbar pc.

Her får du tre små tips som gir mer nytte av den nyeste Windows-versjonen:

1. Harddiskopprydding

Windows 10 byr på en smart og grafisk tiltalende oversikt over de elementene som tar opp plass på de forskjellige stasjonene. Oversikten gjør det også lett å rydde opp. Det er nemlig enkelt å finne nøyaktig hvilke filer og programmer som tar mest plass.

  • Åpne først Innstillinger og klikk på det første punktet i menyen, System.
  • I listen på venstre side klikker du nå på Lagring, så får du oversikt over lagringsmediene på maskinen. 
  • Klikk på en av stasjonene for å se hva som tar mest plass.

Pc-en undersøker raskt hvor mye lagringsplass de forskjellige kategoriene tar opp. Klikker du videre på en bestemt kategori, kan du få mer spesifikk informasjon om hvilke mapper og programmer som tar mye plass.

2. Hold liv i batteriet 

Skjerm, nettverkskort og Bluetooth-tilkobling tapper batteriet for strøm, men vet du hvilke komponenter det er som sluker mest strøm? Fra innstillingene i Windows 10 kan du forlenge batteritiden på den bærbare maskinen ved å deaktivere de mest strømkrevende funksjonene.

  • Åpne startmenyen, klikk på Innstillinger og åpne undermenyen System
  • Finn og klikk på Batterisparing på venstre side av vinduet.
  • Midt i vinduet klikker du nå på Batteribruk

Et øyeblikk senere får du en enkel oversikt som viser hvor mange prosent enkeltkomponenter som skjerm eller WiFi utgjør av det totale strømforbruket.

3. Aktiver ”gudetilstanden” 

”God mode” er ikke en ny funksjon. Den har faktisk vært en fast bestanddel av Windows siden Windows 7. Mappen er full av glimrende innstillinger, så det er god grunn til å finne den frem. Fremgangsmåten er ganske enkel:

  • Opprett en ny mappe ved å klikke på et ledig sted på Skrivebordet. 
  • I meyuen velger du først Ny og deretter Mappe.
  • Gi den nye mappen følgende navn: Supermappe.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Teksten før punktumet kan du faktisk velge selv, men Supermappe er et glimrende navn på en mappe som lar deg stille inn det meste på maskinen.

> Les mer om Windows 10

Kanskje du er interessert i...