Pc og mobiltelefon

Et vindu med tittelen Autokjør dukker ofte opp når du kobler telefonen til pc-en. Se hvordan du slår det av.

© Shutterstock

Deaktiver Autokjør i Windows 10

Nå du kobler telefonen til pc-en eller setter inn en cd, dukker det ofte opp et irriterende vindu. Her viser vi hvordan du deaktiverer varselet.

5. november 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck


Windows har mange utmerkede egenskaper, og spesielt de nye funksjonene som lar deg fjernstyre en Android-telefon fra Windows 10 er smart.

Men hver eneste gang du kobler til telefonen dukker det opp et vindu som kan kan være mektig irriterende. 

Det er snakk om funksjonen Autokjør, som gir deg mulighet til å vise eller spille mediefiler fra enheten du har koblet til pc-en.

DK: Dén funktion kan du dog slå helt fra eller vælge, om den kun skal dukke op, når du tilslutter en USB, men ikke telefonen.

NO: Heldigvis kan du velge å deaktivere funksjonen, slik at den blir vist når du kobler til en minnepinne, men ikke når du kobler til telefonen.

Slik deaktiverer du Autokjør

Du finner innstillingene for Autokjør ved å klikke på Windows-ikonet nederst i venstre hjørne på Skrivebordet og deretter på tannhjulet i startmenyen.

I denne menyen klikker du på Enheter og velger fanen Autokjør nederst i valgene på venstre side.

Øverst i vinduet kan du bruke skyveknappen til å deaktivere innstillingen helt, mens du under Velg standardverdier for Autokjør kan velge hva som skal gjøres for spesifikke eksterne enheter. Hvis du vil deaktivere valget for en bestemt type enhet, klikker på på menyen og velger Ikke gjør noe.

> Få flere tips til Windows 10

Kanskje du er interessert i...