Nyheter og interesser er en ny funksjon i Windows
Nyhetstjeneste

Med den nye oppdateringen til Windows 10 har du kanskje også fått Microsofts nyhetstjeneste, som er plassert på oppgavelinjen til høyre. 

Deaktiver nyhetsfeeden i Windows 10

Den nye, store oppdateringen til Windows 10 inkluderer en nyhetsfeed hvor du får oversikt over været og annen informasjon på skrivebordet. Her viser vi hvordan du deaktiverer funksjonen hvis du foretrekker Windows slik det var.

Som du kunne lese her i Komputer for alle i forrige uke, er den nye, store funksjonsoppdateringen til Windows 10 endelig klar.

Oppdateringen er én av to halvårlige funksjonsoppdateringer til operativsystemet, og bærer navnet 21H1.

> Les mer om tidligere oppdateringer og nye funksjoner i Windows 10 her

Bare noen få nye funksjoner i 21H1

Som vi tidligere har rapportert, har 21H1-oppdateringen bare noen få, synlige funksjoner i Windows 10, i motsetning til oppdateringen som kommer til høsten og som medfører ganske omfattende visuelle og funksjonelle endringer av Windows 10.

Én av de få nye funksjonene i 21H1 er nyhetsfeeden, som er plassert på oppgavelinjen og som åpner et vindu på skrivebordet når du klikker på den. 

Men det er ikke alle som har fått den nye feeden, som kalles Nyheter og interesser, i 21H1-oppdateringen. Microsoft sender den nemlig ut til ulike PC-er i etapper. 

Har du ikke allerede fått den på PC-en din sammen med 21H1, får du den snart i en vanlig løpende oppdatering til Windows 10.

Den nye feeden gir deg nyheter, værmelding, aksjekurser, trafikkoppdateringer og annen informasjon direkte fra oppgavelinjen.
Nyheter og interesser i Windows

Den nye feeden gir deg nyheter, værmelding, aksjekurser, trafikkoppdateringer og annen informasjon direkte fra oppgavelinjen.

Lett å deaktivere

Hvis du ikke ønsker denne nye funksjonen når du arbeider på PC-en, er det heldigvis lett å deaktivere den. 

Det gjør du ved å høyreklikke på et tomt område på oppgavelinjen. Finn frem til Nyheter og interesser, og velg alternativet Deaktiver.

Det er lett å deaktivere funksjonen Nyheter og interesser i Windows 10
Deaktivere

Hvis du vil deaktivere den nye funksjonen, høyreklikker du på et tomt område på oppgavelinjen, finner frem til Nyheter og interesser, og velger Deaktiver. Her er det vist i en engelsk versjon av Windows 10.

Du kan enkelt angre valget

Det er like enkelt hvis du senere vil ha funksjonen tilbake.

Høyreklikk igjen på et tomt sted på oppgavelinjen, og finn frem til Nyheter og interesser. Velg denne gangen Vis ikon og tekst.

Nå er knappen tilbake på oppgavelinjen, og når du klikker på den, vises de siste nyhetene og annen informasjon. 

Kanskje du er interessert i...