Få den originale Utforsker i Windows 10

Slik ser den gamle utforskeren ut i Windows 10.

© Komputer for alle

Få den opprinnelige filutforskeren i Windows 10

Dette er noe for Windows-nostalgikerne. Nå er nemlig den originale utgaven av Utforsker fra Windows 2.0 tilbake, og den kan lastes ned gratis fra Windows Store.

Det har gått mange år og er lansert mange versjoner siden Microsoft slapp Windows 3.0 i 1990. Utviklingen har skjedd gradvis i løpet av disse årene, og de færreste legger merke til alle fremskrittene og endringene. 

Men nå kan du selv se hvor store forandringene har blitt i løpet av disse årene.

Du kan nemlig laste ned den originale utgaven av Utforsker, slik den så ut i Windows 3.0, til pc-er med Windows 10.

> Les mer om Windows 10 – få tips og triks som gjør deg mer effektiv

Slik bruker du den opprinnelige Utforsker

Microsoft har nemlig gitt ut det originale utforskerverktøyet som en gratis app kalt "Windows File Manager". Den kan du laste ned fra Windows Store via denne koblingen. 

Utforskeren er et eget program og verken erstatter eller påvirker den vanlige utforskeren i Windows 10, den fungerer helt som vanlig.

I den gamle utgaven kan du åpne mapper, flytte, kopiere og slette filer, og du har tilgang til alle disker og stasjoner. 

> Les også: 3 tips til å søke smartere i Windows Utforsker

Windows 3.0 – 30 år gammel traver

Den originale utgaven av Utforsker ble lansert med Windows 3.0 i 1990. Det er ikke et operativsystem slik vi kjenner det i dag, men en grafisk brukerflate som gjorde det mye lettere å bruke pc-en.

Tidligere måtte man selv huske og skrive inn kommandoer i MS-DOS når man for eksempel ville slette filer, flytte mapper eller lignende.

I løpet av disse 30 årene har endringene i Windows Utforsker vært enorme. Det er bare så lett å glemme dem, når utviklingen kommer gradvis og går så fort.

Hør på favorittmusikken med denne fine Bluetooth-høyttaleren. Den kan du få sammen med 2 utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...