Lag flotte bildevisninger i Windows 10

Helt siden Microsoft sluttet med Windows Movie Maker har det manglet en god funksjon til bildevisninger, men nå kan du igjen lage flotte bildevisninger med et Microsoft-verktøy.

Tidligere her i Komputer for alle har vi skrevet om hvordan du kan lage flotte visninger av bildene dine med Microsoftprogrammet Windows Movie Maker.

Microsoft valgte dessverre å stoppe utviklingen av dette lille, smarte programmet, og nå kan det heller ikke lastes ned mer.

Heldigvis er det i den siste oppdateringen av Windows kommet et særdeles godt plaster på såret for deg som vil lage bildevisninger.

Den litt anonyme appen Bilder som ligger i startmenyen, har gått fra å være en enkel snarvei til bilder, til å bli et verktøy til videoredigering. De nye funksjonene gjør det også mulig å lage en stor bildevisning med noen få klikk.

Hva er en bildevisning?

En bildevisning er en videofil, vanligvis i formatet avi eller mp4, som med flotte effekter eller overganger viser bilder på skift.

Du kan se visningene på en vanlig videospiller eller på tv-en. Du kan også laste dem opp på YouTube eller dele dem på Facebook.

Slik lager du en bildevisning i Windows 10

Du finner verktøyet Bilder i startmenyen eller ved å søke etter "bilder". Da dukker programmet opp i toppen av startmenyen.

Klikk på Opprett for å komme i gang med din første bildevisning.

Du kan legge flotte fargefiltre til i bildevisningen, for eksempel gjøre hele visningen svart-hvitt eller gi den et preg av eventyr.

Du kan også legge beskrivende tekster til hvert bilde og ha musikk til bildevisningen. Det er også mulig å legge på panorering og zoom slik at bildene blir mer livaktige. Det siste gjør du med funksjonen Bevegelse. Den gir visningen et profesjonelt utseende.

Hvis du har liten tid, kan du la Bilder lage en visning med effekter for deg, og redigere videre på resultatet når du har mer tid.

Les mer om bildevisninger i Komputer for alle

I Komputer for alle nummer 6/2018 viser vi deg hvor lett du kommer i gang med din egen bildevisning. Her viser vi trinn-for-trinn hvordan du setter inn bilder og legger fargefilter, tekster, musikk og bevegelsen på dem. 

Kjøp bladet i din nærmeste butikk eller tegn et abonnement nå og les artikkelen med det samme i appen Wype.

> Akkurat nå kan du få 1 nummer av Komputer for alle samt tilgang til over 300 programmer, 400 videokurser og mye annet digitalt innhold for kun kroner 29,–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...