Windows 10 backup komno 032016

Lagre Windows 10 på en minnepinne

Her ser du hvordan du lagrer Windows 10 på en minnepinne, slik at du kan installere systemet på nytt den dagen det krasjer.

5. februar 2016

Du har oppgradert til Windows 10 fra Windows 7 eller 8, og alt går som en drøm. Med tiden kan det likevel oppstå problemer selv med de beste systemer, og om et par år vil du kanskje oppdage en svakhet ved Windows 10. Det nye operativsystemet mangler nemlig en funksjon som fantes i tidligere Windows-versjoner, og det er noe så enkelt som en funksjon for sikkerhetskopiering. I Vista fantes det en kopi av operativsystemet på en separat partisjon, og i Windows 7 hadde du muligheten til å å installere systemet på nytt fra en dvd. I begge tilfeller hadde du en nødløsning hvis maskinen fikk uløselige problemer.

En slik mulighet finnes ikke i det ellers utmerkede Windows 10, og derfor bør du selv ta sikkerhetskopi av operativsystemet for å være på den sikre siden. Heldigvis bidrar Microsoft med et godt verktøy i form av et lite program som laster ned Windows 10 fra nettet og legger det på en minnepinne. Minnepinnen legger du på et sikkert sted til den dagen behovet oppstår. Da har du en nødløsning, uansett hva som skjer med maskinen. Hvis pc-en for eksempel er infisert av et ondsinnet virus og du ikke får tilgang til Windows, kan du likevel redde situasjonen. Det skjer ved at du starter maskinen direkte fra minnepinnen og gjeninstallerer Windows fra den. Metoden er for så vidt enkel, men forutsetter at maskinen er satt opp slik at den kan starte opp fra minnepinnen. Hvordan du gjør det, viser vi også i denne artikkelen.

Legg merke til at en gjeninstallasjon av operativsystemet ikke redder filer og programmer. Derfor er det fortsatt en god idé å sikkerhetskopiere alle filer til en ekstern harddisk eller en skytjeneste.

>Alt om Windows 10

Kanskje du er interessert i...