Microsoft Update 2004 20h2

Slutt på halvårlige funksjonsoppdateringer av Windows 10.

Microsoft dropper halvårlige oppdateringer

Heretter kan du regne med å få en årlig, i stedet for en halvårlig, funksjonsoppdatering av Windows 10. Microsoft vil nemlig satse på andre prosjekter enn Windows 10.

13. august 2020 av Steffen Nielsen

Microsoft er i full gang med å løse problemene som fulgte i kjølvannet av halvårsoppdateringen 2004, også kjent som 20h1. Nå verserer det imidlertid nyheter om de oppdateringene Microsoft har gitt ut hvert halvår siden Windows 10 ble lansert i 2015.

Mye tyder nemlig på at det ikke lenger blir halvårsoppdateringer til Windows 10, men én funksjonsoppdatering årlig.

Nettstedet ZDNet melder at Microsoft at etter høstoppdateringen 2020, som snart er klar og allerede blir testet, vil vente et helt år før de sender ut den neste store oppdateringen.

Les om alle Windows 10-oppdateringene som har kommet siden
operativsystemet ble lansert

Lenger mellom oppdateringene

Det har lenge vært tegn som har tydet på at perioden mellom oppdateringene ville komme til å bli lengre.

I Windows Insider-programmet har nemlig ikke de enkelte versjonene av Windows (builds) som Microsoft tester fortløpende, navn som kan koble dem til halvårsoppdateringer.

I stedet er det mye som tyder på at det kommer mindre, fortløpende oppdateringer.  

Sjekk om du har fått den nyeste versjonen av Windows 10

Microsoft satser på Windows 10X

At Microsoft nå endrer hyppigheten på oppdateringene, skyldes på ingen måte at selskapet ligger på latsiden.

I stedet skal ingeniørene bruke mer ressurser på Windows 10X. Det er et kommende operativsystem for enheter med to skjermer, som Microsofts egen toskjerms-pc Surface Neo, som snart blir lansert.

Ifølge ZDnets kilde hos Microsoft forventer selskapet å lansere Windows 10X våren 2021, og det krever altså så store ressurser at det ikke er rom for å satse like mye på hovedsystemet Windows 10 i samme periode.

Man kan også spekulere på om det kan være en annen forklaring til at Windows 10 oppdateres sjeldnere: De siste oppdateringene har nemlig kommet med så mange feil at selskapet fort kan komme til å bruke så mye som et år på å rette "alle feil fra i går".

Les artikkelen som viser en oversikt over de nyeste Windows-oppdateringene.

Kanskje du er interessert i...