Nå kommer det flere funksjoner i Din mobil, slik at meldinger fra appene dine vises i Handlingssenteret i Windows 10.

© Microsoft

Nå kan du få varsler fra telefonen i Windows 10

Varsler fra apper på mobilen vises ikke lenger bare på telefonskjermen. Nå kan du se dem også i Windows Handlingssenter, hvis du bruker programmet Din mobil.

Du behøver ikke lenger å hente frem mobilen hver gang du hører et pling og du lurer på hvilken app som varsler om hva. 

I hvert fall ikke når du sitter ved en Windows 10-pc.

Med programmet Din mobil kan du nemlig knytte Android-telefonen til operativsystemet og se push-varsler fra Facebook, Instagram og andre apper på pc-skjermen.

Krever ny app til pc-en

Funksjonen har vært på trappene en stund, og nå lanserer Microsoft den endelige versjonen med en oppdatering som kan lastes ned fra Microsoft Store. 

Det er altså ikke nok å bare bruke den versjonen av Din mobil som følger med Windows, og som ligger under innstillinger.

Her kan du laste ned din mobil for Windows 10.

Mobil og Windows smelter sammen

Samtlige varsler fra appene dine vil bli vist som små svarte streker i nederste høyre hjørne av pc-skjermen, og du vil også kunne se en logg over tidligere varsler ved å åpne Handlingssenteret i Windows (klikk på varslingsikonet ytterst til høyre på oppgavelinjen).

Det nye tillegget til Din mobil er bare et av flere som Microsoft har lansert de siste månedene. Siden funksjonen debuterte våren 2018 har det blitt mulig å sende tekstmeldinger fra en pc og få tilgang til fotoalbumet på telefonen.

I løpet av det nærmeste året kan vi også forvente en ny funksjon som gjør det mulig å fjernstyre telefonen fra Windows og Din mobil. Skjermbildet fra telefonen blir nemlig speilet på dataskjermen, der du kan bruke musen til å benytte samtlige apper på telefonen.

Les mye mer om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...