Gratis Windows 10-oppdatering

Hvis du har Windows 7 eller Windows 8/8.1 på pc-en, har du igjen mulighet til å oppdatere gratis til Windows 10.

© Nor Gal / Shutterstock.com

Nå kan du igjen oppgradere gratis til Windows 10

Har du ikke gjort det allerede, bør du slå til nå. Microsoft har igjen gjort det mulig å oppgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 eller 8/8.1.

Ganske ubemerket har Microsoft med den siste oppgraderingen av Windows 10 igjen gjort det mulig å oppgradere operativsystemet fra Windows 7 eller 8/8.1.

Opprinnelig var det gratis å oppgradere til Windows 10 i en begrenset periode, og etter 29. juli 2016 låste Microsoft muligheten til å aktivere Windows 10 med produktnøkler fra Windows 7 og 8.

> Les mer om den siste Windows 10-oppdateringen her

Windows 10 gratis igjen

Nå har en bruker på Microsofts eget diskusjonsforum, Microsoft Community, avslørt at selskapet med oppdateringen sist høst igjen åpnet for at du kunne bruke produktnøklene fra Windows 7 og 8/8.1.

Som vi skrev her for et par måneder siden, har Microsoft bestemt seg for å stenge mulighetene for brukerstøtte og oppdatering til Microsoft 7 fra 14. januar 2020.

Hvis du fremdeles bruker Windows 7, bør oppgradere pc-en til Windows 10 innen den datoen. Fortsetter du å bruke en eldre Windows-versjon, vil det være store muligheter for feil fordi sårbarheter i det gamle operativsystemet ikke lenger rettes. 

> Les mer om lukkingen av Windows 7 her

Slik oppdaterer du gratis til Windows 10

For å få tak i Windows 10, må du bruke Microsofts nedlastingsverktøy. Det finner du her.

Under installeringen av Windows 10 blir du bedt om en gyldig produktnøkkel, og det er her kan du igjen kan bruke nøkler til Windows 7 og Windows 8/8.1. Deretter blir Windows 10 aktivert og husket, slik at du senere kan installere Windows 10 på nytt uten å oppgi produktnøkkel.

Ofte finner du produktnøkkelen på en etikett på baksiden av pc-en – eller du kan bruke et program fra Fordelessonen som finner nøkkelen raskt og enkelt.

> Last programmet her (gratis for abonnenter)

Vi har tidligere hatt en artikkel i Komputer for alle som hjelper deg med oppdateringen, trinn for trinn.

> Les vår store guide om hvordan du oppgraderer en pc med Windows 7 eller 8 til Windows 10.

Kanskje du er interessert i...