Nå oppdateres Windows 10 automatisk
Oppdatering

Hvis du har versjon 2004 av Windows 10 på PC-en din, vil du snart oppdage at PC-en selv oppdaterer til den nyeste versjonen av operativsystemet.

Nå oppdateres Windows 10 automatisk

Nye Windows 10 21H1 ligger som en valgfri oppdatering på PC-en, men hvis PC-en har 2004-versjonen av operativsystemet, har du intet valg: Oppdateringen installeres automatisk.

Tålmodigheten har tilsynelatende blitt mindre hos Microsoft.

Før kunne du bruke en «eldre» versjon av Windows 10 i mange år før du ble nødt til å oppdatere til den nyeste versjonen. I dag betraktes PC-en som utdatert hvis Windows-versjonen er mer enn ett år gammel.

Det vil du snart oppdage hvis du har 2004-versjonen av Windows 10, som kom i fjor vår, på PC-en din.

PC-en skal ha den nyeste versjonen

I disse dager har Microsoft nemlig begynt å tvangsoppdatere PC-er med 2004-versjonen av Windows 10, som kom for et års tid siden, til den helt nyeste versjonen 21H1.

Hvis du allerede har den versjonen av Windows 10 som kom høsten 2020 (20H2), er den nye oppdateringen en valgfri oppdatering.

Det viser at Microsoft er blitt mer insisterende når det gjelder å få verdens PC-er oppdatert, og det skyldes naturligvis også at firmaet begrenser tiden de oppdaterer «eldre» versjoner av Windows 10 med sikkerhetsrettelser. 

Derfor er anbefalingen fra nå av at det er en god idé å få oppdatert PC-en til den nyeste versjonen, slik at du er sikker på å få tettet alvorlige sikkerhetshull.

> Les også: 21h1: Ny halvårsoppdatering av Windows 10 er klar

Oppdatering av Windows 10
Oppdater:

Du kan se om oppdateringen Windows 10 21H1 er klar hos deg ved å gå inn i Innstillinger og velge Oppdatering og sikkerhet. Hvis din nåværende Windows-versjon er 20H2, vil den nye ligge som en valgfri oppdatering. Hvis du har versjon 2004, vil du få oppdateringen automatisk – uten mulighet til å velge den bort.

Snart må alle PC-er oppdateres

Hvis du for øyeblikket har Windows 10-versjonen fra i høst (20H2), kan du altså slippe å laste ned den nyeste versjonen av Windows, men ikke lenge til. 

Om et halvt år er den neste funksjonsoppdateringen klar – Windows 10 21H2 – og da vil Microsoft sannsynligvis begynne å oppdatere alle PC-er som har 20H2-versjonen automatisk.

Vi har ikke hørt om større utfordringer ved 21H1-versjonen, så det er ganske trygt å oppdatere PC-en din når du ikke skal bruke den til noe annet i et par timer. 

> Les også: Windows 10 får en stor overhaling høsten 2021

Kanskje du er interessert i...