Enklere Diskbehandling i Windows 10

Ny Diskbehandling i Windows 10

I den neste store oppdateringen av Windows 10 er det innebygde harddiskverktøyet endret fullstendig.

27. august 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen


Siden lanseringen av Windows 8 i 2012 har Microsoft jobbet iherdig med å oppdatere de klassiske verktøyene i kontrollpanelet og flytte dem til den "nye" innstillingsmenyen.

Flyttingen er en prosess som fortsatt pågår, og nå viser den nyeste "build" av det neste Windows 10, versjon 20197, at enda en klassiker er på vei over til innstillingene.

> I samme oppdatering kan du også se frem til en ny startmeny som vi har skrevet om tidligere.

Viktig verktøy blir lettere å bruke

I den nye versjonen av Windows 10, som er sendt ut til frivillige testere i Windows Insider-programmet, har det kommet en helt ny Diskbehandling i innstillingsmenyen.

Den gamle Diskbehandling har vært med i Windows i mange år, men funksjonene og mulighetene i programmet er likevel ikke så gode som dem du finner i profesjonelle programmer i Fordelssonen.

Har du bare behov for å initialisere en ny stasjon eller opprette en ekstra partisjon, er det imidlertid ingen grunn til å installere et stort program.

Det store minuset med den eksisterende Diskbehandling er brukervennligheten kunne vært bedre.

(Artikkelen fortsetter under bilde.)

Diskbehandling i Windows 10
Den gamle diskbehandlingsprogrammet

Slik kjenner du den gode, gamle diskbehandlingen som ligger under Administrative verktøy i Windows.

Finn det nye Diskbehandling i Innstillinger

I den nye utgaven av Windows har ikke Microsoft fjernet den eksisterende Diskbehandling, men det har kommet et godt alternativ i menyen Innstillinger.

Sammenlignet med den litt kronglete Diskbehandling under Administrative verktøy, er det nye verktøyet mer oversiktlig, men har likevel de funksjonene du har behov for.

(Artikkelen fortsetter under bilde.)

Diskbehandling i Windows 10
Den nye diskbehandlingen

Den nye Diskbehandling er bygd inn i Windows 10s innstillingsmeny kommer i oktober. Du finner den i nederst av startmenyen.

Neste store oppdatering kommer snart

Den neste utgaven av Windows 10 begynner å dukke opp på pc-er over hele verden i slutten av oktober.

Med oppdateringen får du også den nye funksjonen på pc-en.

Vil du prøve nye funksjoner før alle andre, kan du være med i Microsofts testprogram, Windows Insider. Det kan du lese mer om i veiledningen fra bladet Komputer for alle (krever innlogging).Kanskje du er interessert i...