Sjekk sikkerheten i Windows 10

Nå kan du sjekke om pc-en din kan utnytte samtlige sikkerhetsfunksjoner i Windows 10.

© Shutterstock

Sjekk om pc-en er sikker i Windows 10

Vet du egentlig hvor sikker pc-en din er? Microsoft har nettopp kommet med en sjekkliste som du kan bruke til å se om pc-en utnytter sikkerhetsfunksjonene i Windows 10 Fall Creators Update fullt ut.

21. november 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

En forholdsvis ny prosessor, et 64-bit operativsystem og ganske mye minne.  

Det er blant kravene som stilles til maskinen hvis du vil ha best mulig beskyttelse når du bytter til Windows 10, Fall Creators Update.

Kravene er en del av et større dokument som Microsoft har sluppet i kjølvannet av den siste store oppdateringen til Windows 10.  

Dokumentet beskriver hvilke komponenter en pc må ha for at den skal få mest mulig ut av sikkerhetsfunksjonene som følger med oppdateringen.

 > Les mer om Windows 10

Oppfyller pc-en din Windows 10-kravene?

Her er noen av kravene Microsoft stiller til pc-en. Vi viser også hvordan du sjekker dem:

Maskinen må ha en 7.-generasjons prosessor fra Intel eller AMD, 8 GB RAM og 64-bits operativsystem. Om maskinen din har det, kan du sjekke ved å åpne Utforsker, høyreklikke på Denne PCen og velge Egenskaper

De første tallene i modellnummeret til prosessoren viser hvilken generasjon den tilhører. For eksempel er en Intel i7-3770-prosessor en 3. generasjons prosessor.

Du må kjøre en fastvare som implementerer UEFI versjon 2.4 eller nyere. Det kan du sjekke ved å trykke på Windows-tasten + R og taste inn msinfo32&nbsp. Sjekk om det står UEFI til høyre for BIOS-modus og et tall høyre enn 2.4 til høyre for SMBIOS-versjon

Du kan du lese alle kravene her.

Les mer om Windows 10: Nå kan Windows 10 også bekjempe utpressingsvirus

Kanskje du er interessert i...