Skjul filer i Windows

Har du hemmeligheder på pc-en? Skjul filene med hjelp av en smart Windows-funksjon.

Skjul filer og mapper i Windows 10

I Windows Utforsker kan du skjule filer og mapper slik at de ikke får uønsket oppmerksomhet fra andre som bruker pc-en. Her viser vi trinn for trinn hvordan du bruker funksjonen.

20. oktober 2019 av Steffen Nielsen


Det kan være smart å skjule dine egne filer hvis du lar andre bruke maskinen.

Det behøver ikke å være fordi du ikke stoler på den som låner, men ganske enkelt fordi det finnes informasjon du helst vil holde for deg selv.

Én løsning kan være å skjule mappene som du helst ikke vil at andre skal se. I Windows Utforsker finnes det en funksjon som lar deg gjøre nettopp dette.

Den ser du her:

Slik skjuler du filer eller mapper

  1. Gå til filen eller mappe du ønsker å skjule.
  2. Høyreklikk på filen eller mappen, og velg Egenskaper.
  3. Hak av i feltet Skjult. Velg Bruk. Det kan hende at du må bekrefte valget.
  4. Øverst i utforskervinduet velger du Visning. Pass på at det ikke står hake i feltet Skjulte elementer. Nå vil mappen eller filen skjules.
  5. Når du vil se mappen eller filen igen, setter du hake ved feltet Skjulte elementer. Deretter må du fjerne markeringen som vist i punkt 3.

Enda bedre skjulefunksjoner

Vær oppmerksom på at nysgjerrige personer vil finne de skjulte filene dine hvis de kjenner til disse funksjonene i Windows.

Det finnes imidlertid det en mer avansert å skjule filene på, nemlig med programmet Secret Folder, som du finner i Fordelssonen.

> Last ned programmet og guiden fra Fordelssonen. 

> Er du ennå ikke abonnent, kan du få tilgang til bladet og Fordelssonen med det samme for kun kroner 29,-. Se de forskjellige abonnemenstilbudene her.

 

Kanskje du er interessert i...