Et skjermbilde av Windows 10 med Xbox Game Mode aktivert
Slik gjør du opptak av skjermen:

Selv om Xbox Game Mode er ment for dataspill, kan funksjonen også brukes til å gjøre opptak annet som skjer på skjermen.

Slik gjør du opptak av skjermen i Windows 10

Vil du vise familie eller venner hvordan man bruker et program i Windows 10? Med Xbox Game Mode er det lett å gjøre videoopptak av skjermen.

11. februar 2020 av Martin Haverholm


Ofte er det enklere å vise enn å forklare hva du gjør på pc-en. Det er derfor videoguider om pc-problemer har blitt så populære på sider som YouTube .

Vil du gjerne vise hvordan du har løst et pc-problem, er det lett å lage et videoopptak og sende det til andre i en epost eller lignenede. 

Xbox Game Mode er en funksjon som er innebygd i Windows 10. Navnet røper at funksjonen egentlig er utviklet for spillere, slik at de kan gjøre videoopptak av dataspill, men du kan like gjerne bruke funksjonen til å gjøre opptak av et programvindu.

Slik gjør du opptak i Xbox Game Mode

Skjermbildet viser det svarte feltet som forteller at Xbox Game Mode er i ferd med å ta opp.

Når Xbox Game Mode gjøre opptak av det som skjer på skjermen, ser du et lite, svart felt øverst i høyre hjørne.

For å gjøre opptak av det som skjer på skjermen, trykker du på Windows-tasten, Alt og R på tastaturet. (Alternativt kan du søke etter Xbox Game Bar) 

Etter noen sekunder ser du et lite, svart felt på skjermen som viser at opptak pågår.

For å stoppe opptaket trykker du på den blå stoppknappen i feltet.

Når opptaket er ferdig, må du trykke på Windows-tasten og G for å åpne Xbox Game Mode. I menyen øverst til venstre får du tilgang til videoen og kan dele den med dem du vil.

Vil du gjøre enklere og bedre opptak av skjermen, anbefaler vi programmet FlashBack Express Recorder som du finner i Fordelssonen. 

> Last ned programmet, les veiledningen i bladet og se en videoguide (krever pålogging)

Kanskje du er interessert i...