Windows 10 startmeny
© Windows 10

Slik sikkerhetskopier du startmenyen

Etter at du har plassert favorittprogrammene og -widgetene i startmenyen i Windows 10, kan det være en god idé å sikkerhetskopiere den.

2. mars 2017 av Torben R. Simonsen

Startmenyen er en smart snarvei til de mest brukte programmene. Derfor er det lurt å legge de programmene du bruker oftest i menyen som dukker opp når du trykker på Windowstasten. 

Mange programmer vil selv foreslå at de skal ligge i startmenyen når du installerer dem, men det beste er å selv velge programmene som skal ligge i menyen.  

Hvis startmenyen av en eller annen grunn ikke er der lenger, hadde det vært smart å ha en sikkerhetskopi av denne menyen.

Startmenyen ligger i den skjulte mappen AppData på systemdisken. For å se den må du inn i mappeinnstillinger og hake av for å se skjulte filer. 

Er du i tvil, gå til Utforsker og klikk på Visning , Vis/skjul og sett hake ved Filtyper og Skjulte elementer.

Slik lager en sikkerhetskopi av startmenyen i Windows 10:

  1. Åpne Utforsker
  2. . Gå til c:Brukere\[brukernavn]\AppData\Local\TileDataLayer
  3. Kopier mappen Database til en minnepinne eller et annet lagringsmedium.

Får du behov for å gjenopprette startmenyen, kan du ta den lagrede Database-mappen og plassere den på samme sted som beskrevet i punkt 2.

Husk å lagre en sikkerhetskopi av startmenyen hver gang du foretar endringer i menyen. 

Når du legger inn den lagrede startmenyen på nytt, må alle andre brukere av pc-en være logget av.

Det er en god idé å bruke en nettjeneste fil å lagre sikkerhetskopier (Dropbox, OneDrive e.l.) Abonnerer du på Komputer for alle, får du 50 GB gratis hos Keep-it. 

Kanskje du er interessert i...