Bilder i Windows 10

En ny oppdatering gjør det lettere å finne bilder. Du kan for eksempel søke etter en bestemt person, som her.

© Komputer for alle

Smart: Enklere bildesøk i Windows 10

Det er ikke uvanlig å ha flere tusen bilder på en pc. Dermed blir det lett en krevende oppgave å finne nøyaktig det bildet du leter etter, men nå kan det gjøres både enklere og raskere.

3. mars 2020 av Niklas Ernst

Med Bilder-appen i Windows 10 kan du se, etterbehandle og organisere bildene dine. Nå har appen blitt oppdatert med nye funksjoner som gjør den enda smartere.

Det viktigste er at du nå kan søke etter objekter, hendelser og steder. Dermed slipper du å bla mer eller mindre på måfå gjennom haugevis av bilder og kan søke etter nøyaktig det bildet du er ute etter.

Du kan for eksempel søke på ”Barcelona” for å se bildene fra den siste ferieturen til den katalanske hovedstaden, eller ”hund” for å se bildene av familiens firbente sjarmtroll.

Kunstig intelligens

Verktøyet benytter kunstig intelligens til å analysere motivet i bildene, og gjør det deretter mulig å søke etter bildene. 

Hvis du gir appen lov til det, kan den kunstige intelligensen også indeksere personer på bildene. Det vil si at Bilder samler alle bildene av for eksempel tante Britt, og dermed gjør den det nesten til en lek å finne bilder av bestemte personer.

Når Bilder har funnet flere bilder av den samme personen, oppgir du navnet på vedkommende. Funksjonen finner du under Personer øverst i appen.

I denne artikkelen kan du lese om hvor lett det er å etterbehandle bilder i Bilder-appen.

Slik aktiverer du funksjonen i Bilder

Hvis ikke Bilder-appen har blitt oppdatert automatisk, kan det hende at du først må oppdatere den manuelt for å aktivere de nye funksjonene.

Fordi Microsoft har bestemt at Bilder er en "app", må du laste den ned eller oppdatere den fra Microsoft Store. 

Det gjør du ved å åpne Microsoft Store fra oppgavelinjen eller startmenyen i Windows og klikke på pilen øverst i høyre hjørne.

Pilen vil indikere at det finnes tilgjengelige oppdateringer. Ser du ingen pil, må du klikke på de tre prikkene og deretter på Nedlastinger og oppdateringer.

Finn oppdateringene Tilleggsprogram for Bilder og Tilleggsprogrammet Photos Media Engine Add-on. Last ned og installer dem. Når det er gjort, vil de nye funksjonene snart være tilgjengelige i Bilder-appen.


Microsoft Store

Du oppdaterer apper ved å åpne dem i Windows Store, klikke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og velge Nedlastinger og oppdateringer. 

Kanskje du er interessert i...