Bruk detaljvisning i Utforsker, og programmet blir enda bedre.

Bruk detaljvisning i Utforsker, og programmet blir enda bedre.

Smart triks: Gjør Utforsker i Windows 10 bedre

Nå kan du spare klikk hver gang du markerer en fil eller en mappe i Windows Utforsker. Se hvordan du slår på detaljvisning, slik at du alltid får se et eksempel av filene uten å åpne dem.

Utforsker er sannsynligvis det mest brukte av de innebygde Windows-programmene.  

Det er her du navigerer i filer og mapper på harddisken, og det er dette du bruker hvis du for eksempel skal kopiere bilder fra en minnepinne og inn på pc-en.

Selv om Utforskeren fungerer bra, er det mange muligheter til å forbedre programmet. Det finnes nemlig mange funksjoner som ikke er slått på som standard.  

En av disse er detaljvisning. Med den funksjonen får du se et bilde av inneholdet i de mappene eller filene du klikker på i Utforsker. Det er smart, og kan spare deg for mange klikk når du leter etter en bestemt fil eller mappe.  

Slik slår du på detaljvisning i Windows 10

Se hvor enkelt det er å aktivere den praktiske funksjonen i Utforsker:

  1. Åpne Utforsker og velg menyen Visning som ligger i toppen av vinduet. 
  2. Klikk på Detaljrute .
  3. Når du klikker på en fil eller en mappe vil du heretter få vist detaljer om elementet i et felt på høyre side. Er det for eksempel et bilde, får du opp en forhåndsvisning og informasjon som er registrert om bildet – når det er tatt, hvor stort det er og så videre.
Windows Utforsker i Windows 10

Du finner Detaljrute i midten til høyre for Navigasjonsrute.

Windows Utforsker i Windows 10

Når du har valgt detaljrute vil du heretter se detaljer om filen i feltet til høyre. Er det for eksempel et bilde, får du informasjon om filstørrelse, kamerainnstillinger og dato det er tatt, også kalt exif-data.

Les mer i Komputer for alle

I Komputer for alle 17/2017 får du flere tips om hvordan du får mer ut av Utforsker. Her presenter vi blant annet programmet FreeCommander, som du kan laste ned gratis fra Fordelssonen hvis du er abonnent.  

Tegner du et abonnement nå, kan du lese bladet med det samme med appen Wype. Her får du også tilgang til de ti siste utgavene av bladet. 

Akkurat nå kan du få to nummer av Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler som kan spille musikk fra smarttelefonen for bare kroner 69,50.

Du får også tilgang til Fordelssonen som inneholder flere enn 300 gode og sikre programmer til pc-en. 

Få en mye bedre Utforsker

I artikkelen skriver vi om et program som gir mange flere muligheter når du jobber med filer, programmet er mye bedre enn Utforsker.

Kanskje du er interessert i...