Smart triks til Windows

Samler du programmene i mapper, kan du gjøre startmenyen i Windows vesentlig mindre enn denne.

© Windows 10

Smart triks i Windows: Lag mapper i startmenyen

Visste du at det finnes et enkelt triks som gjør startmenyen i Windows mindre og mer oversiktlig? Løsningen er å samle programmene i mapper.


Windows 10 har utviklet seg mye siden lanseringen i 2015, og det har kommet til mange nye funksjoner.

En av funksjonene som har kommet til underveis, er muligheten til å holde orden i flismenyen, altså menyen med de firkantede programsnarveiene som ligger på høyre siden av skjermen. 

Løsningen er å samle programmene i mapper. Det vil si at én flis inneholder flere programmer. Hvis du har mange programmer liggende, hindrer funksjonen at menyen vokser seg uoversiktlig stor.

Du åpner et program ved å klikke på flisen som inneholder programmet. Nå kommer de forskjellige programmene til syne, og du kan åpne dem som vanlig. For å lukke mappen, klikker du på flisen som nå er markert med en pil.

Slik samler du programmer i en mappe

Det er enkelt å samle programmer i mapper.

Du trekker bare én flis over en annen, og dermed ligger de under den samme flisen. Nå kan du gi mappen et navn, slik at det er lett å katalogisere og huske innholdet i de forskjellige mappene.

Hvis du senere skulle ha behov for å ta et program ut av en mappe, åpner du mappen og trekker ganske enkelt programflisen ut og legger den et annen sted i flismenyen.

Du kan lese mer om de nyeste funksjonene i Windows 10 her.

Elleve tips for en bedre pc

I bladet Komputer for alle nummer 9/2019, som nå er i salg, får du Microsofts anbefalinger om hvordan du får pc-en og Windows 10 til å yte optimalt. 

Her har vi samlet elleve tips der vi på norsk guider deg trinn for trinn gjennom enkle løsninger som gjør pc-en raskere og bedre.

> Som abonnent kan du lese hele guiden i Fordelssonen med det samme

Kanskje du er interessert i...