20h1 2004 Windows update

Det er oppdaget en rekke feil i den siste halvårlige oppdateringen av Windows.

Stor Windows-oppdatering full av feil

Ekspertbrukere melder om flere feil i oppdateringen som Microsoft nylig har lansert. Det er blant annet problemer med Bluetooth og pc-er som starter på nytt, tilsynelatende uten grunn. Les videre og se om pc-en din er i faresonen.

4. juni 2020 av Steffen Nielsen


Torsdag 28. mai kom den siste halvårsoppdateringen med navnet 2004 til Windows 10. 

Allerede uken etter viser det seg at oppdateringen er langt fra problemfri.

Microsoft melder om ikke færre enn elleve større eller mindre feil som kan følge i kjølvannet av oppdateringen, hvis du installerer den, eller når Windows oppdaterer automatisk.

På nettsiden til Microsoft finnes en oversikt over de aktuelle problemene i forbindelse med oppdateringen. Feilene er kan kanskje ikke like ille som noen vi har sett etter tidligere oppdateringer av Windows 10, men det er likevel feil som må rettes.

Kjente feil i oppdateringen 2004

  • Feil med Bluetooth
    Microsoft melder at det kan oppstå feil i operativsystemet hvis du prøver å koble flere enn én Bluetooth-enhet til pc-en.

  • Plutselige omstarter
    Problemet oppstår hvis du har et eldre skjermkort fra Nvidia. Da kan det forekomme at maskinen plutselig starter på nytt.
  • Øvrige problemer
    Microsoft melder dessuten om problemer med lyddrivere fra Conexant, skjermkort fra Intel samt ved tilkobling av Thunderbolt-adaptere.

Slik får du oppdateringen

Microsoft oppdaterer pc-er over hele verden automatisk. 

Du kan se i Windows Update om du har fått 2004-oppdateringen. Det gjør du ved å skrive Windows Update i Windows søkefeltet.

Hvis du ikke allerede har fått oppdateringen, kan du bruke Oppdateringsassistenten i Fordelssonen og laste den ned selv.

Du bør likevel være klar over at Microsoft hindrer noen pc-er i å oppdatere til Windows 2004, fordi for eksempel drivere på maskinen ennå ikke er kompatible med oppdateringen.

Les mer om de nye funksjonene i oppdateringen 20h1/2004 i en tidligere artikkel om oppdateringer av Windows 10.

Kanskje du er interessert i...