Windows-10-tips

Tre gode Windows 10-tips

Med disse tre smarte tipsene får du mye mer ut av oppgavelinjen!

17. april 2016

Du trenger bare å trykke på to taster for å åpne programmer fra oppgavelinjen, og derfra kan du også raskt og enkelt kjøre programmer som administrator.

Her får du tre gode tips som hjelper deg å få mer utbytte av oppgavelinjen i Windows 10.

Legg programmene i oppgavelinjen Oppgavelinjen er en perfekt plassering for programmer du bruker mye. Her finner du dem raskt og slipper å åpne startmenyen eller søke etter dem.

Du kan gjøre det på to måter. Åpne programmet, høyreklikk på ikonet i oppgavelinjen og klikk på Fest til oppgavelinjen. Du kan også finne programmet i startmenyen og trekke ikonet ned til oppgavelinjen. Når teksten Fest til oppgavelinjen dukker opp, slipper du venstre museknapp. Nå ligger programmet i oppgavelinjen.

Smart snarvei til å starte programmer Det er lett å åpne programmer fra oppgavelinjen uten å bruke musen. Trykk på Windows- og 1-tasten. Da åpner du det første programmet som ligger etter startmenyen, søkefeltet og ikonet for det virtuelle skrivebordet.

Her skal vi for eksempel klikke på Windows-tast og 1 for å åpne nettleseren Edge, og vi kan trykke på Windows-tast og 5 for å åpne Google Chrome.

Kjør programmer som administrator Microsoft har gjort det vanskelig å kjøre programmer som administrator i Windows 10 – det vil si, det er noe de fleste tror. Det finnes nemlig en smart snarvei som du kan bruke for programmer som ligger i oppgavelinjen og i startmenyen.

Hold tastene Shift og Ctrl nede, mens du høyreklikker på et program. I menyen dukker det nå opp flere felter enn vanlig og ett av dem er Kjør som administrator.

Kanskje du er interessert i...