Utklippstavlen i Windows får etterlengtet oppdatering

Utklippstavlen i Windows får etterlengtet oppdatering

Helt siden de første utgavene av operativsystemet har funksjonen i Windows' Utklippstavle vært så begrenset at det grenser til det latterlige. I den kommende Windows 10-oppdateringen retter endelig Microsoft opp feilen, og Utklippstavlen får nye og spennende funksjoner.

Gode ting er verdt å vente på, men noen ganger er ventetiden lang.

For Microsoft har det tatt hele 33 år å få gjort funksjonene i Utklippstavlen like brukervennlige som i mange av de gratis erstatningsprogrammene du finner på nettet,

Utklippstavlen i Windows 10 får nytt liv

Utklippstavlen er det stedet hvor tekst, bilder og annet blir lagret når du bruker kopifunksjonen i Windows, for eksempel med hurtigtastene CTRL+C. 

Fra Utklippstavlen kan du lime inn de kopierte objektene andre steder med CTRL+V.

Den eksisterende Utklippstavlen er ganske begrenset, og særlig hvis du vil kopiere flere emner og sett dem inn på forskjellige steder. Du må klare deg med å sette det du sist kopierte inn i for eksempel et dokument.

Med Windows 10-oppdateringen som kommer i oktober, Windows 10 Fall 2018 Update, får du en helt ny versjon av Utklippstavlen, og den kan mye mer.

> Få flere nyheter og tips til Windows 10 her

Windows 10 Utklippstavle

Den neste utgaven av Utklippstavlen i Windows 10 gir deg historikken over det du har kopiert tidligere, som vi kjenner det fra andre programmer.

Slik bruker du den nye Utklippstavlen i Windows 10

Vanligvis bruker du CTRL+V for å lime inn det som ligger i Utklippstavlen, men etter oppdateringen som kommer i oktober, kan du også bruke tastekombinasjonen Windows-tast+V. 

Da ser du den nye Utklippstavlen, og fra den kan du velge hva du vil sette inn.

Utklippstavlen i Windows 10

I menyen Innstillinger kommer det et eget punkt for Utklippstavlen. Her kan du blant annet aktivere synkronisering mellom forskjellige enheter.

Du kan også få tilgang til Utklippstavlen fra flere pc-er, så lenge du er logget på den samme kontoen, slik at du ikke trenger å sende tekst til deg selv via epost.

Hold deg oppdatert på Windows 10

Hold deg oppdatert på siste funksjonene og de beste tilleggsprogrammene – få tips og triks og bli mer effektiv i Windows 10 med Komputer for alle. Du kan få bladet levert på døren.

Som abonnent får du samtidig tilgang til Fordelssonen. Der finner du over 300 sikre og gjennomtestede programmer til pc-en og grundige trinn for trinn-veivisere på norsk, slik at det er lett å bruke programmene.


Kanskje du er interessert i...