få windows utforsker i svart

Windows Utforsker – snart også i svart

Selv om du nettopp har fått den siste oppdateringen av Windows 10, er allerede en ny på vei. I høstens oppdatering av Windows 10, altså "Fall Update" har Microsoft valgt en mørkere fargepalett.

Store deler av Windows 10 er basert på forslag fra frivillige som laster ned versjoner i Microsofts Insider Program. 

Nå viser det seg at mange av de frivillige testerne lenge har hatt et ønske om å kunne velge et mørkere fargetema i Windows, slik at både apper, operativsystem og programmer som Windows Utforsker blir helt svarte.

Det ønsket får de snart oppfylt. På selskapets blogg har nemlig Microsoft fortalt at dette vil være mulig fra neste versjon, som kommer til høsten. Der kan man velge mørkere farger ved å høyreklikke på Skrivebordet, velge Personlige innstillinger og Farger.

Mørke farger skal være bedre for folk med svekket syn, og det sparer strøm fordi skjermen gir fra seg mindre lys.

> Flere tips og triks til Windows 10

Bli med i Microsoft Insider Program

Du kan også delta i Windows Insider-programmet. Det gjør du ved å åpne Innstillinger i startmenyen i Windows 10, velge Oppdatering og sikkerhet, og klikke på Windows Insider Program i menyen til venstre.

Vær oppmerksom på at noen av de nye funksjonene ennå ikke er helt stabile.

Liker du mørke bakgrunner godt, anbefaler vi også hjemmesiden Blackle, som gir helt svart bakgrunn i Google.

Hold deg oppdatert på Windows 10

Med bladet Komputer for alle holder du deg oppdatert på de siste funksjonene i Windows 10, de beste tilleggsprogrammene og får tips og triks slik at du blir mer effektiv på pc-en.

Med abonnementet får du også tilgang til vår Fordelssone med flere enn 300 sikre og gjennomtestede programmer samt grundige trinn for trinn-veiledninger på norsk, slik at programmene er lette å ta i bruk.


Kanskje du er interessert i...