Windows 10-brukere blir lurt i Windows Update
Alt håp er ute:

Hvis du i Windows Update får tilbud om å laste ned Windows 11 selv om pc-en din faktisk ikke tidligere var godkjent av Microsoft til å installere Windows 11, kan du bare ignorere det. 

© Shutterstock

Derfor kan du få et falskt Windows 11-tilbud

Mange Windows 10-brukere får i disse dager et nesten uvirkelig tilbud i Windows Update. De får nemlig tilbud om å laste ned og installere Windows 11 selv om pc-en faktisk ikke oppfyller minimumskravene.

Det kom som en stor overraskelse på mange Windows 10-brukere da de for et par uker siden fikk tilbud om å oppdatere pc-en til Windows 11 22H2 i Windows Update.

Overraskelsen skyldtes at de aktuelle pc-ene tidligere hadde fått beskjed om at de ikke oppfyller de nye og strenge maskinvarekravene i den nye versjonen av operativsystemet.

Likevel dukket det opp en liten boks med muligheten til å laste ned og installere Windows 11.

> Les nyheter, tips og triks til Windows 11 her

Installasjonen kan ikke gjennomføres

Dessverre viste de lovende løftene fra Microsoft seg også raskt å være feil.

I realiteten er disse pc-ene fortsatt ikke godkjent av installasjonsprogrammet, og derfor ser Windows 10-brukere igjen den beryktede boksen som forteller at pc-en ikke oppfyller minimumskravene til Windows 11.

Det skjer så snart du klikker på det sjenerøse tilbudet.

Først dukker det falske tilbudet opp i Windows Update, som forteller at pc-en kan laste ned Windows 11. Men når du klikker på Last ned-knappen, ender du likevel opp med en boks som forteller deg at pc-en ikke fungerer med Windows 11.
Hit, men ikke lenger:

Først dukker det falske tilbudet opp i Windows Update, som forteller at pc-en kan laste ned Windows 11. Men når du klikker på Last ned-knappen, ender du likevel opp med en boks som forteller deg at pc-en ikke fungerer med Windows 11. 

Gjør følgende hvis du mottar dette tilbudet

Har du også fått tilbud om å laste ned Windows 11, selv om du tidligere har fått beskjed om at pc-en din ikke oppfyller minimumskravene?

Da kan du trygt se bort fra tilbudet som vises øverst i Windows Update i pc-innstillingene.

Rett under det gunstige tilbudet finner du det vanlige søket etter oppdateringer til pc-en, og du kan altså oppdatere pc-en uten å klikke på Windows 11-tilbudet.

Microsoft har innrømmet feilen, og er i full gang med å oppdatere de berørte pc-ene.

Det betyr at luretilbudet vil forsvinne av seg selv etter hvert som de berørte datamaskinene med Windows 10 oppdateres. 

> Les også: Disse nyhetene kan du se frem til i Windows 11 i 2023

Test selv om pc-en din kan kjøre Windows 11

Hvis du er i tvil om pc-en med Windows 10 faktisk kan oppgraderes til Windows 11, kan du selv undersøke dette med et smart verktøy i Fordelssonen.

> Last ned Ashampoo Windows 11 Compatibility Check her

Med Ashampoo Windows 11 Compatibility Check skannes maskinvaren i datamaskinen, og til slutt får du et klart svar på om pc-en din kan kjøre Windows 11.

Programmet ser nemlig etter brikken TPM 2.0 for å finne ut om pc-en fungerer med Sikker oppstart og UEFI, og om prosessoren din er en av de nyere generasjonene som kreves av Windows 11.

Kanskje du er interessert i...