Kan du installere Windows 11 i dag?
Windows 11

Ventetiden er over. Windows 11 er omsider klar som oppdatering til pc-en din dersom maskinen din er kompatibel. Her kan du se om du kan få Windows 11 allerede i dag.

Kan du installere Windows 11 i dag?

Windows 11 er klar, men kan du få oppdateringen? Last ned den nye utgaven av Microsofts verktøy, så får du umiddelbart svar på om pc-en din er en av de spesielt utvalgte som kan få Windows 11 allerede i dag.

Er du også en av dem som har ventet utålmodig på å teste Windows 11 med de mange nyhetene og nyskapningene, er ventetiden endelig over.

I dag lanseres Windows 11 som en valgfri oppdatering til pc-er med Windows 10.

Men som du kanskje har lest i Komputer for alle og her på nettsidene våre, er det ikke alle pc-er som umiddelbart kan laste ned og installere avløseren til Windows 10 – selv ikke om pc-en din bare er noen få år gammel.

> Les alt om Windows 11 her

Strengere krav til pc-en enn tidligere

For å få lov til å installere Windows 11 på pc-en, må prosessoren være 8. generasjons Intel eller tilsvarende fra AMD. Det betyr at andre flerkjernede og raske CPU-er, som egentlig er kraftige nok til å kjøre Windows 11, ikke får være med på festen hvis de er eldre enn det Microsoft tillater. 

Det er også kommet et nytt krav om at pc-en din må ha UEFI aktivert (i stedet for den gammeldagse BIOS-en) samt funksjonen Sikker oppstart. Ikke alle datamaskiner er klargjort for dette.

Verst for de «eldre» pc-ene er imidlertid kravet om TPM 2.0. Det er en sikkerhetsfunksjon som er innebygd på nyere hovedkort, og oppfyller ikke datamaskinen din dette kravet, må du klare deg med Windows 10. 

Dette kan du til gjengjeld gjøre frem til 2025, når oppdateringene til Windows 10 opphører.

> Les også: Så lenge kan du bruke Windows 10

Sjekk om du får Windows 11

Microsoft har nettopp lansert verktøyet Tilstandskontroll for PC, som undersøker om pc-en din er i stand til å kjøre Windows 11 – og om du dermed er blant de som får tilbud om Windows 11 fra og med i dag.

I den nye versjonen av Microsofts verktøy kan du se i detalj hvilke elementer i pc-en som er godkjent for Windows 11 – og i motsatt fall kan du se hvorfor du nektes tilgang til Windows-oppfølgeren.

Sjekk om du får Windows 11
Sjekk pc-en

Her har vi sjekket pc-en vår med Microsofts verktøy, som forteller at pc-en er klar til oppdateringen. Nå venter vi på at Windows 11 gjøres tilgjengelig senere i dag.

Sjekk pc-en din nå

Vi har lagt den oppdaterte versjonen av Microsofts verktøy i Fordelssonen, slik at du umiddelbart kan kontrollere om du får tilbud om Windows 11 i dag eller i løpet av uken.

> Last ned Windows PC Health Check her <

Vi vil naturligvis oppdatere en kompatibel pc til Windows 11 så snart som mulig. Det kan du lese mer om her på nettsidene våre. 

Kanskje du er interessert i...