Windows 11
Windows 11:

Notisblokk blir snart oppdatert på pc-er med Windows 11, blant annet for at teksten skal bli lettere å se.

Nå blir Notisblokk og Mediespiller enda bedre

De nye versjonene av Mediespiller og den klassiske Notisblokk, som er inkludert i Windows 11, blir snart oppdatert og får enda flere funksjoner.

Da Microsoft lanserte Windows 11, hadde selskapet også hatt tid til å pusse arvesølvet.

Dermed inkluderte den nye versjonen av operativsystemet nye utgaver av de klassiske Windows-programmene Notisblokk og Mediespiller.

Disse to programmene blir snart oppdatert for de frivillige testerne i Insider-programmet – dvs. de som får muligheten til å teste kommende Windows-funksjoner før alle andre.

Bla raskere i lange dokumenter

Notisblokk er kjent for å være et lite og ikke særlig ressurskrevende program der du kan lese og redigere tekstdokumenter, men hvis dokumentene er for lange, kan programmet bli ustabilt.

Med den kommende oppdateringen skal Notisblokk bli bedre til å håndtere store dokumenter uten å hakke når du blar i dokumentet.

Det skal også bli enklere å skalere tekster, slik at det blir enda lettere å lese på skjermen. I tillegg blir den innebygde skjermleseren forbedret for de som benytter seg av muligheten til å få teksten opplest.

> Les alt om Windows 11 her

Den nye versjonen av Notisblokk følger pc-ens generelle fargetema, dvs. at programmet får mørke farger hvis du har valgt et mørkt tema.
Notisblokk:

Den nye versjonen av Notisblokk følger pc-ens generelle fargetema, dvs. at programmet får mørke farger hvis du har valgt et mørkt tema.

Enklere sortering av musikk

Du kan fortsatt ta frem den klassiske Windows Media Player i startmenyen, men sammen med Windows 11 introduserte Microsoft en nytolket utgave av den populære spilleren kalt Media Player, eller Mediespiller på norsk.

Det er denne nye versjonen av mediespilleren som snart får en større oppdatering.

Når du har mottatt oppdateringen, blir det også mulig å sortere sanger og album etter dato, og ytelsen blir forbedret for de som har store musikksamlinger.

Du finner Media Player ved å skrive inn Mediespiller i søkefeltet i Windows og deretter klikke på resultatet.

Som standard vises den musikken og de filmene du har liggende i bibliotekene Musikk og Videoer, men i programmets innstillinger kan du også legge til filer fra andre steder på harddisken, akkurat som du kan dra mediefiler inn i programmet. 

Windows 11s Mediespiller er bedre enn den gamle Media Player fra tidligere versjoner av Windows.
Mediespiller:

Windows 11s Mediespiller er bedre enn den gamle Media Player fra tidligere versjoner av Windows.

Vi vet ennå ikke når de oppdaterte versjonene av Notisblokk og Mediespiller kommer til vanlige Windows 11-datamaskiner for de som ikke er med i Windows Insider-programmet.

Vi antar imidlertid at de lanseres sammen med høstens store Windows 11-oppdatering, som vi forventer rundt oktober. 

Les også: Slik aktiverer du kontrollprogrammer Windows 11

Kanskje du er interessert i...