WINDOWS-FEIL: Problemer med å laste ned oppdateringer i Windows er så utbredt at flere fortsatt står fast i eldre versjoner av Windows 10 og 11.

WINDOWS-FEIL: Problemer med å laste ned oppdateringer i Windows er så utbredt at mange fortsatt står fast i eldre versjoner av Windows 10 og 11.

Reparer Windows Update slik at du kan oppdatere pc-en

Har du også problemer med å laste ned oppdateringer i Windows 10 eller 11? Her viser vi hvordan du enkelt kan løse feilen selv.

Hvis det hadde vært en kåring av de mest utbredte og irriterende feilene som kan oppstå i Windows, vil diverse problemer med oppdateringstjenesten Windows Update stå øverst på listen.

Det finnes neppe en eneste funksjon i Windows som er mer frustrerende og irriterende enn Windows Update.

Du kan ikke oppdatere til nyeste Windows

Når Windows Update stopper opp, som regel fordi en enkelt oppdatering står fast i køen, betyr det ofte at alle ventende oppdateringer også stopper opp.

Dermed vil du heller ikke få lov til å laste ned de store funksjonsoppdateringene til operativsystemet før problemet i oppdateringskøen er effektivt løst. 

Det betyr at du vil bli stående fast i en eldre versjon av Windows, der pc-en ikke har fått de viktige sikkerhetsoppdateringene.

Løs enkelt problemet i Windows

I innstillingene til Windows 10 og 11 finner du glimrende feilsøkingsverktøy som i de fleste tilfeller er i stand til å løse problemene for deg.

Det gjelder både problemer med Windows Update og feil i andre deler av Windows.

Slik gjør du det

  1. Åpne Innstillinger på PC-en ved å høyreklikke på startknappen og velge Innstillinger.
  2. Klikk på Oppdatering og sikkerhet.
  3. Velg punktet Feilsøking.
  4. Klikk nå på Kjør ved siden av Windows Update.

I de aller fleste tilfeller vil Windows nå automatisk rette alle feil i oppdateringstjenesten og løse problemet som hindrer deg i å oppdatere pc-en.

Under Innstillinger finner du mange verktøy til å feilsøke problemer i Windows. Når det gjelder feil i Windows Update, klikker du på Kjør ved Windows Update i oversikten.

Løs 50 andre pc-problemer

I Komputer for alle 13/2022, som er ute nå, viser vi hvordan du selv enkelt kan løse 50 andre vanlige problemer på pc-en. 

> Du kan også lese artikkelen i Fordelssonen, der du også finner alle verktøyene du trenger når du skal løse pc-problemer.

Kanskje du er interessert i...