Snart blir det enda enklere å kopiere data og lime dem inn i andre programmer. Med en ny funksjon i Windows 11 får du forslag til hva du kan gjøre med kopierte data.
Windows 11:

Snart blir det enda enklere å kopiere data og lime dem inn i andre programmer. Med en ny funksjon i Windows 11 får du forslag til hva du kan gjøre med kopierte data.

Utklippstavlen foreslår handlinger med kopierte data

Microsoft er i ferd med å teste en ny funksjon for Windows 11, der dataene du kopierer med Ctrl + C kan limes inn i andre programmer på en smartere måte og helt automatisk.

Du har sikkert lagt merke til at den moderne smarttelefonen din er flink til å foreslå relevante handlinger når du for eksempel velger et bilde eller et telefonnummer fra en nettside.

Nå får Windows 11 snart noen av de samme mulighetene.

Microsoft tester en ny funksjon i Windows 11, der operativsystemet selv gjenkjenner dataene du kopierer til utklippstavlen med Ctrl + C og deretter foreslår hva du skal bruke dem til.

> Les alle artiklene om Windows 11 her

Hva vil du gjøre nå?

Den nye funksjonen, som er tilgjengelig for testerne i Microsofts testprogram Windows Insider, aktiveres så snart du kopierer data til pc-ens utklippstavle. 

Det er fortsatt få muligheter for kopierte data, men vi forventer at funksjonen utvides fortløpende. 

Med den nye, oppdaterte utklippstavlen kan du for eksempel kopiere et telefonnummer, og så vil Windows foreslå at du ringer det nummeret.

Du kan også kopiere en dato, og så vil du få et forslag om å opprette en hendelse i kalenderen på pc-en for den aktuelle datoen. 

Hvis du velger å godta forslagene, legges for eksempel telefonnummeret eller datoen automatisk inn i Microsoft Teams eller i Windows-kalenderen slik at du raskt kan fortsette. 

Kom selv med flere forslag

Hvis du er med i Windows Insider-programmet, kan du selv gi Microsoft flere forslag til datatyper og handlinger basert på dem. Dette oppfordrer selskapet til selv slik at funksjonen kan bli enda bedre i fremtiden.

Hvis du ønsker å foreslå flere handlinger med kopierte data – eller har helt andre ønsker for Windows i fremtiden – kan du bruke Feedback Hub-appen, som er innebygd i Windows 11.

Windows 11 foreslår hva du skal bruke informasjonen til.
Legg til kalender:

Når du kopierer en dato med den nye funksjonen, dukker det raskt opp et forslag der du umiddelbart kan opprette en hendelse i Windows-kalenderen for den kopierte datoen.

Windows 11 foreslår at du ringer telefonnummeret du har kopiert.
Oppringning:

I eksemplet her er det merket et telefonnummer som Windows gjenkjenner umiddelbart. Du får nå muligheten til å ringe nummeret med Microsoft Teams.

Vil du også prøve de nye funksjonene i Windows?

Alle de nyeste funksjonene i Windows blir først tilgjengelige for deltakerne i Microsofts testprogram Windows Insider. 

Du kan også delta i programmet hvis du vil prøve alle de nye funksjonene vi skriver om i Komputer for alle.

> Les mer om Windows Insider-programmet i Fordelssonen her

Du må laste ned Windows 11 build 25115, der den nye utklippstavlen er inkludert.

Kanskje du er interessert i...