KOM_NO_171129-NR12_S_SnydePrinter_Web

Gode råd om blekkforbruk

Hovedoppgaven til skriveren din er å skrive ut skarp tekst og flotte bilder – men den er sannelig også litt av en melkeku for skriverprodusentene. Mange av funksjonene er der nemlig for å få deg til å bruke mest mulig av det dyrbare blekket.

6. august 2014

Nylig kunne den 14-årige amerikanske skoleeleven Suvir Mirchandani høste massiv medieomtale for skoleprosjektet sitt. Han påviste nemlig at den amerikanske staten kunne spare godt over to milliarder kroner bare ved å endre standardskrifttypen til en som var litt tynnere – og som følgelig ville bruke mindre blekk. 

I ettertid viste det seg at beregningene var litt for enkle og at besparelsene ikke ville bli fullt så store, men det understreket likevel godt hvor avsindig dyre blekkpatroner og tonere er, og hvor dyrt det hele kan bli hvis en organisjasjon har mange skrivere. 

Det du som forbruker har størst innflytelse på i forhold til blekkforbruk, er selvfølgelig hvordan og hvor mye du skriver ut. Men som denne artikkelen dessverre poengterer, bruker skriveren din også masse blekk uten at du på noen som helst måte kan styre det. 

Det vi kan gjøre, er å vise deg hva du bør være oppmerksom på – og ellers gi noen tips om hvordan du i det minste kan forminske de økonomiske konsekvensene av skrivernes blekksløseri.

> Les alt om skrivere her

Kanskje du er interessert i...