Slik skanner du med en gammel skriver

Hvordan får jeg min gamle skriver til å skanne?

En leser har skrevet til Spør Oss-forumet fordi han har problemer med å få en eldre HP-skriver fra 2006 til å skanne. Her ser du svaret fra våre eksperter.

Spørsmål?

Jeg har en alt i ett-skriver fra HP som jeg kjøpte i 2006. Den har skannet helt fint tidligere, men nå virker det ikke lenger. Hva gjør jeg med det?

Svar

Det høres ut som du enten ikke har installert den riktige driveren til skriveren eller at du har en driverpakke  som ikke dekker alle skriverens funksjoner. I begge tilfeller må du inn på hjemmesiden til HP og finne den nyeste driveren. 

hjemmesiden oppgir du navnet på skriveren, så finner HP driveren du trenger. 

Vær oppmerksom på at driverne til enkelte gamle skrivere ikke er eller kommer til å bli oppdatert til de nyeste Windows 10-versjonene. Hvis dette er tilfelle, er det ikke annet å gjøre enn å kjøpe ny skiver.

Du finner nye drivere til HP-skriveren din her.

> Les mer om skrivere her

Slik finner du den nyeste driveren:

1. Følg denne koblingen og skriv navnet på skriveren i søkefeltet. Skriveren bør dukke opp som et av alternativene.

2. Når du kommer inn på siden om skriveren din, velger du Download ved den nyeste driveren til skriveren din. Når den er lastet ned, dobbeltklikker du på filen. Etter dette bør skriveren virke som den skal.

Lær mer i vårt debattforum

I Komputer for alles Spør oss-spalte kan lese dataspørsmål fra andre lesere og se hva vi har svart.

Hvis du abonnerer på bladet, kan du døgnet rundt logge inn og stille spørsmål, og kanskje til og med få andre leseres erfaringer med lignende problemer.

Akkurat nå kan du prøve et nummer av Komputer for alle og få tilgang til Spør oss-forumet og Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer for kun kroner 29‚–. 

Kanskje du er interessert i...