Slik sparer du dyrt blekk til skriveren.

Slik sparer du på dyre blekkpatroner

Det finnes flere smarte metoder for å spare på blekkpatronene. Blant annet med det geniale nettverkstillegget Clearprint og disse tre skrifttypene, som gir deg flere utskrifter for kronene.

4. juni 2018 av Christian Slot

Blekk er en av de største utgiftene når du investerer i ny skriver. Hvis skriveren går tom for blekk, kan det godt koste deg flere hundre kroner å kjøpe nye patroner.

Tidligere har vi gitt mange husmortips som skal få blekkpatronene til å holde lenger. Du kan blant annet:

  • Fjerne unødvendige elementer, for eksempel bilder, når du skriver ut hjemmesider med Chrome-tillegget Cleanprint, som du finner i Fordelssonen (kun for abonnenter)
  • Skrive ut flere sider på samme ark med Greencloud Printer, som du også finner i Fordelssonen (kun for abonnenter).
  • Trimme skriveren ved å skrive ut så ofte som mulig.

Du kan også bruke skrifttyper som får blekkpatronen til å holde lenger. Her er tre alternativer:

1. Ryman Eco

spar skriverblekk med skrifttyper

Med Ryman Eco sparer du opptil 33 % ved å legge inn en tynn stripe hvitt midt i bokstaven. Du kan laste ned Ryman Eco gratis fra Fordelssonen.

2. Courier

spar skriverblekk med skrifttyper

Courier er en standardskrift som du har i Word. Den sparer blekk fordi bokstavene er slankere enn andre skrifttyper. Den er faktisk designet for skrivemaskiner, blant annet med tanke på at de skulle bruke mindre blekk.

3. Century Gothic

spar skriverblekk med skrifttyper

Century Gothic skal også finnes på maskinen din hvis du har installert Word. Skrifttypen er en av de første som ble laget for pc-er. Akkurat som med Courier er det en slank skrift med god lesbarhet.

Se vår store test av billige skrivere

I Komputer for alle 9/2018 er det enda mer penger å spare på skrivere. Vi tester nemlig seks veldig billige alt-i-ett-skrivere. Du kan faktisk betale mindre enn 500 kroner!

Stor test av billige alt-i-ett-skrivere. Alle til under 1500 kroner.

Vi har testet seks skrivere fra de største produsentene: Canon, HP, Epson og Brother. Den billigste får du til under 500-lappen.

Kanskje du er interessert i...