Mobilskriver
Miniskrivere

Bruk en mobil skriver og skriv ut bilder uansett hvor du er.

© Canon

De beste mobilskriverne til å ta med på tur

Skrivere er ikke lenger digre treskeverk som er gjemt unna i et mørkt kopirom. Her er tre av de beste miniskriverne du kan ta med på tur, slik at du kan skrive ut bildene underveis.

31. oktober 2019

Vi tar mengder av bilder med mobilen, men for de fleste skjer det bare unntaksvis at bildene faktisk blir skrevet ut på papir.

Det er sikkert grunnen til at flere produsenter i dag lager miniskrivere som kan kobles trådløst til mobilen, slik at det er lett å skrive ut bilder når og hvor du vil. 

En mobilskriver kobles til telefonen via Bluetooth eller Wi-Fi, og det er litt forskjellig hvilken teknologi skriveren benytter til å skrive ut bildet. 

Her viser vi to mobilskrivere og et kamera med innebygd skriver som vi har testet i Testsonen.

Les om skriverne:

Skriv ut video med en miniskriver:

Lifeprint 2x3 Hyperphoto Printer

Har du noen gang ønsket at du kunne skrive ut en video eller en GIF? Det er mulig, i hvert fall nesten, med en Lifeprint foto- og videoskriver. 

Det er snakk om en miniskriver som skriver ut bilder i visittkortstørrelse, på cirka 5 x 7,5 cm. Hvis du derimot "skriver ut" en video, kan du holde telefonkameraet over det resulterende bildet og bruke Lifeprint-appen til å se videoen på skjermen.

Tanken er god, og når det virker, er det faktisk et ganske artig lite produkt.

Les testen av skriveren i Testsonen.

Mobilskriveren Lifeprint kan skrive ut fra både iPhone og Android-telefoner.
Lifeprint

Mobilskriveren Lifeprint kan skrive ut fra både iPhone og Android-telefoner.

© Lifeprint

Legg miniskriveren i lommen:

HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus er så kompakt at den får plass i en litt romslig lomme. 

Skriveren er batteridrevet og bruker papir der fargene allerede ligger i papiret, til å skrive ut bilder i formatet 58 x 87 mm. 

Det er også papiret som har gjort det mulig å gjøre skriveren så kompakt: Fargene dannes nemlig ved å varme opp et fargestoff i papiret. Derfor trenger man ikke blekkpatroner eller andre fargekilder.

HP Sprocket Plus skal installeres med den tilhørende appen på en iPhone eller Android-telefon (den kan ikke brukes med en pc). En veiviser finner skriveren via Bluetooth og gjør den klar til bruk på et blunk. 

Appen finner bilder på telefonen, Facebook, Instagram og Google, og man kan selvfølgelig ta nye bilder med telefonkameraet.

Les testen av skriveren i Testsonen.

I videoen under ser du hvordan HPs mobilskriver virker i praksis. 

HP Sprocket mobilskriver
HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus er ikke stort større enn en stor mobiltelefon.

© HP

Kamera med innebygd skriver

Canon Zoemini C

Ta et bildet og vent noen sekunder mens kameraet holder på med sitt. Deretter står du plutselig med et rykende ferskt fargebilde fra Zoemini C, som er Canons nye lommekamera med innebygd skriver.

Zoemini C benytter en spesiell papirtype der fargene allerede ligger i papiret og fremkalles ved hjelp av varme. Derfor er det bare å legge inn papirene bak et lokk på baksiden av kameraet, der det er plass til ti stykk av de små arkene.

Det er et ekstremt brukervennlig kamera uten zoom eller avanserte innstillinger. 

Bare se i søkeren, komponer bildet og trykk på utløseren, så begynner kameraet å skrive ut bildet. Hele prosessen tar litt under et minutt.

Les testen av kameraet i Testsonen.

Canon har for øvrig også en ren mobilskriver i Zoemini-serien – altså en skriver som lar deg skrive ut bilder rett fra mobilen. Den kan du lese mer om her.

Med Canons lommekamera kan du skrive ut bildet like etter at du har tatt det.
Canon Zoemini C

Med Canons lommekamera kan du skrive ut bildet så snart du har tatt det.

© Canon

Kanskje du er interessert i...