The Key – et kopier-og-lim inn-tastatur med Ctrl + C og Ctrl + V
The Key:

Tastaturet The Key har bare tre taster. Men for noen taster! Les historien om hvordan en aprilspøk utviklet seg til et uunnværlig verktøy. 

Smart kopier-og-lim inn-tastatur med bare tre taster

Det begynte som en aprilspøk, men spøken ble til virkelighet, og nå er det solgt mer enn 10 000 eksemplarer av det minimalistiske tastaturet. Les historien om kopier-og-lim inn-tastaturet The Key.

Tastaturet The Key begynte som en spøk. 

Den 1. april 2021 kunne nettsiden Stack Overflow fortelle om et nytt og smart tastatur som på mirakuløst vis kunne hjelpe pc-brukere med å kopiere og lime inn små tekstbiter.

Altså den operasjonen som normalt krever at du bruker tastekombinasjonene Ctrl + C og Ctrl + V. 

Stor etterspørsel etter The Key

Miraklet, som du kan lese om i det opprinnelige blogginnlegget her, gikk ut på at du kunne unngå disse tastetrykkene og nøye deg med å trykke på C og V på et spesialtastatur, som til og med var produsert av plast fra sjeldne polyesterplanter. 

Aprilspøken ga en overraskende reaksjon fra fansen til Stack Overflow, som rett og slett bare måtte ha det ikke-eksisterende tastaturet og insisterte på å få kjøpe det.

Stack Overflow er et forum for programmerere, og hvis det var noe denne gruppen kunne ønske seg mer enn noe annet, var det en raskere mulighet til å kopiere og lime inn kodebiter.

Les også: Her er de sprøeste hurtigtastene i Windows

The Key satt i produksjon

Da folkene bak Stack Overflow innså at det morsomme produktet faktisk kunne selges, var de ikke sene om å gripe sjansen. 

Snart så The Key dagens lys og ble lagt ut for salg her. Prisen er 28 dollar, cirka 275 kroner.

The Key har tre taster: Én til å kopiere, én til å lime inn og én som kan stilles inn etter behov.
The Key:

The Key har tre taster: Én til å kopiere, én til å lime inn og én som kan stilles inn etter behov.

Tusenvis av kodebiter kopieres

Stack Overflow har også benyttet anledningen til å undersøke nøyaktig hvor mange ganger brukerne av nettsiden kopierer kodebiter (som er fullt tillatt) fra nettsiden. 

Statistikken viste at det på bare to uker ble kopiert 40 millioner tekstbiter fra nettsiden. Og ikke nok med det: Hver fjerde besøkende på siden kopierte tekst i løpet av de første fem minuttene av besøket.

The Key var åpenbart nødvendig.

Les også: De beste tastaturtipsene

Nettopp kommet i versjon 2.0

Drøyt ett år etter den opprinnelige aprilspøken er The Key nå kommet i en ny utgave, som i vanlig nerdestil heter The Key 2.0. 

Den nye versjonen skiller seg primært fra den opprinnelige versjonen ved å ha to LED-lys innebygd. Dessverre er spesialutgaven allerede utsolgt.

Hvis du er interessert i flere overraskende fakta om tastaturer (f.eks. hvorfor tastene er plassert slik de er), kan vi anbefale artikkelen «Det visste du ikke om tastaturet ditt».

Bli mer effektiv med hurtigtaster

Det er overraskende mye tid og mange museklikk å spare hvis du lærer deg å bruke hurtigtaster eller installerer programmer som gir tastaturet nye muligheter. 

I Fordelssonen kan du lese flere artikler om dette. Du finner f.eks. programmer som gir tastaturet nye muligheter, du kan lære deg å utnytte Windows-tasten bedre og her får du også full kontroll over hva F-tastene på tastaturet kan gjøre.

Du kan starte med de 16 viktigste hurtigtastene i Windows – så er du allerede godt i gang. 

Kanskje du er interessert i...