Virus på smarttelefon

En ny undersøkelse viser at bare tre antivirusprogrammer for smarttelefoner er gode nok.

© Shutterstock

Disse antivirusprogrammene beskytter Android-telefoner best

En undersøkelse fra det uavhengige selskapet AV-Test viser at det er stor forskjell på hvor godt forskjellige sikkerhetsapper beskytter Android-telefoner.

22. august 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det finnes over tyve millioner virustrusler – i hvert fall hvis du bruker operativsystemet Android. Det er med andre ord god grunn til å installere en antivirusapp på telefonen – men det er ikke likegyldig hvilken du velger.

Det viser en ny test fra tyske AV-Test, som utvikler sikkerhetsprogrammer til både smarttelefoner og pc-er. I seks måneder har de kjørt tolv sikkerhetstester og testet 16 antivirusapper, og det er bare noen få av disse som gir god nok beskyttelse.

Les også: De 100 beste gratisappene 

Tre apper stanset alle virusene

I testen skulle de 16 appene blant annet prøve å finne nye typer skadevare og beskytte telefonen i sanntid.  

Hele 23 000 virus ble testet, og det var bare tre apper som fanget opp alle, nemlig Bitdefender, Symantec og Sophos – sistnevnte er til og med gratis. 

De tre appene som kom dårligst ut er Ikarus, Alibaba og NSHC, men ingen av dem er særlig kjent. Spesielt NSHC kom dårlig ut og fanget bare opp 92,7 prosent av truslene.

Du kan lese mer om testen på hjemmesiden til AV-Test.

> Akkurat nå kan du få 1 nummer af Komputer for alle samt tilgang til over 300 programmer, 400 videoveiledninger og mye annet digitalt innhold for kun kroner 29,-.

Kanskje du er interessert i...