sikre apper

Du må være oppmerksom når du laster ned apper til telefonen. Se hva du bør legge merke til.

© Shutterstock

Finn den riktige appen – unngå falske apper

Det kan være vanskelig å finne den korrekte appen blant de mange kopiene i App Store og Google Play Butikk. Vi viser deg hva du bør se etter.

11. januar 2019 av Niklas Ernst

I det nyeste nummeret av Komputer for alle har vi funnet 10 utmerkede apper både til iPhone og Android-telefoner.

Når det finnes flere millioner apper som ofte gjør det samme, kan det være vanskelig å finne frem til akkurat den du vil ha. 

Her viser vi hvordan du finner den riktige appen.

> Les også: Slik sparer du strøm på telefonen – og skåner øynene

Se hvem som har lagd appen

Når du skal finne en bestemt app, kan det være nyttig å vite hvem som har utviklet den. Da er det lettere å se om du har funnet den helt riktige appen.

> Les også: De beste appene til bildebehandling på mobilen

I artikkelen i Komputer for alle har vi og skrevet hvem som har utviklet de respektive appene. Se også etter produsenten når du laster ned apper fra bladet.

Tipset kan også brukes til andre apper enn dem fra bladet.

Skal du for eksempel laste ned Word til telefonen, er det en god idé å sjekke at det faktisk er Microsoft som står bak appen. Er det ikke det, bør det ringe en bjelle.

Se etter anmeldelser og antall nedlastninger

Du kan også lese anmeldelsene og sjekke antallet nedlastninger. Hvis anmelderne er lite begeistret, kan det hende det ikke er den riktige appen du har funnet frem til.

Sjekk også antall ganger appen er lastet ned.

Hvis du for eksempel finner en Word-app som viser det seg at bare er lastet ned 5000 ganger, da bør du være på vakt. En app som Word bør ha blitt lastet ned flere millioner ganger så fremt den ikke er helt ny.

> Les også: De 100 beste appene til Android, Windows Phone og iPhone

Les nyheter om Windows 10

I Komputer for alle nummer 2/2019 kan du også lese om hvordan du med et smart program tar kontroll over harddisken og får plass til alle filene og programmene.

Du kan også lese om hvordan du bruker den nye tidslinjefunksjonen i Windows 10. Den gir den bedre oversikt over åpne programmer og de siste aktivitetene på pc-en.

Du kan kjøpe bladet i butikker over hele landet eller bli abonnent på Komputer for alle. Som abonnent kan du lese det aktuelle bladet samt de seneste ni utgavene med det samme på mobilen, nettbrettet eller pc-en i appen Wype. 

Kanskje du er interessert i...