Google Keep
Google Keep

Med Google Keep kan du enkelt lage lister, og dele dem med andre. 

© Shutterstock

Google Keep: Her er den geniale Google-appen du ikke har hørt om

De fleste kjenner til Gmail, Google Maps og Google Drev. Men Google lager også andre apper, som lever et mer ukjent liv. Men det gjør dem ikke mindre geniale.

11. mai 2021 av Niklas Ernst

Åpne datamaskinen hjemme, og legg til agurk, ris, melk, tomat og brød i handlelisten. Dra til butikken, og ta frem telefonen.

Nå kan du i ro og mak krysse av varene på handlelisten rett i telefonen.

Det er bare én av tingene du kan bruke Googles notatverktøy, Google Keep, til.

Det kan best beskrives som en enklere versjon av Google Docs til alle lister og notater du kanskje ikke vil lagre for alltid, for eksempel en handleliste eller en matplan.

> Les også: Slik får du enkelt tilgang til de mange Google-verktøyene

Del Google Keep-listen din med familien

Det geniale med Google Keep er samarbeidsfunksjonen, som gjør at flere personer kan redigere det samme notatet.

Alle i husstanden kan for eksempel legge til varer i handlelisten, som oppdateres i sanntid.

Det betyr at ektefelle eller samboer kan skrive inn i appen at dere mangler ost mens du er i butikken for å handle, og at den varen da vil dukke opp blant de andre varene i listen.

Hvorfor skal jeg bruke Google Keep?

Google Keep har også mange andre funksjoner. For eksempel kan du «feste» notatene, slik at de alltid står øverst når du åpner appen.

Det kan være praktisk hvis du har en gjøremålsliste du oppdaterer løpende, eller hvis du bruker appen mye til innkjøp, slik at disse notatene er lett tilgjengelige.

Det er også mulig å gi notatene i Google Keep forskjellige farger, slik at du bedre kan skille dem fra hverandre og notatene blir mer oversiktlige.

> Les også: Kom i gang med Googles kostnadsfrie kontorpakke | Fordelssonen

Du trenger heller ikke bare skrive tekst i notatene. Du kan også spille inn lyd, legge inn bilder eller tegne. Nå kan du også lage sjekklister hvor du kan krysse av elementer, som deretter forsvinner og legger seg nederst i appen – perfekt til handlelister.

Google Keep på mobil og PC
Oversikt

Med Google Keep kan du opprette lister og notater både på mobilen og datamaskinen, og du kan få tilgang til tjenesten fra ulike enheter og redigere de tingene du har lagret. Du kan også dele notater med familien, slik at alle for eksempel kan redigere og legge til ting i handlelisten. Til venstre ser du hvordan det ser ut på mobilen, og til høyre hvordan den samme Google Keep-kontoen ser ut på en PC.

© Komputer for alle

Hvordan får jeg tilgang til Google Keep?

Google Keep er kostnadsfri å bruke. Det eneste du trenger for å komme i gang med Google Keep, er en Google-konto. 

Du har allerede en slik hvis du bruker Gmail, Android eller andre Google-tjenester.

> Les også: Slik setter du opp en Google-konto

Hvis du ikke allerede har en Google-konto, kan du raskt og enkelt opprette en. I tillegg til å få tilgang til Googles verktøy, inkludert Google Keep, får du 15 GB kostnadsfri lagringsplass på nettet til filene dine, for eksempel e-post, bilder og dokumenter.

Her kan du lese hvordan du lager en Google-konto, og hvilke alternativer det gir.

Kan Google Keep brukes på mobil og Windows?

Vil du bruke Google Keep på datamaskinen, går du til nettsiden her. Du kan også velge å ha tjenesten integrert i innboksen eller kalenderen på datamaskinen.

Det smarte med Google Keep, er at endringene du gjør på datamaskinen eller nettbrettet automatisk overføres til mobilen din – og omvendt.

Vil du bruke Google Keep på mobilen, må du laste ned appen fra Apples App Store eller Google Play Butikk

Når appen er installert, er du klar til å skrive ditt første notat. 

Kanskje du er interessert i...